Şoferi de evitat: tinerii au ucis pe capete în accidentele produse pe şoselele hunedorene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Corobea a fost cea mai recentă victimă a lipsei de discernământ arătată de o tânără urcată la volan. Potrivit poliţiştilor, şoferii fără experienţă au fost responsabili pentru cea mai mare parte a accidentelor grave produse în judeţ.

Şoferii tineri au fost implicaţi în producerea celor mai multe dintre accidentele rutiere mortale care au avut loc în judeţul Hunedoara, potrivit unor rapoarte întocmite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Cristian Corobea, jucătorul de 23 de ani al FC Hunedoara, a murit într-un accident de BMW

Cristian Corobea, tânărul fotbalist decedat în accidentul de BMW, a fost condus pe ultimul drum de peste 1.000 de oameni

O tânără de 18 ani, din Deva, a fost târâtă 32 de metri pe DN7 de un autocar

„Lipsa de experienţă în conducere asociată cu „boala vitezei” şi, uneori, cu consumul de alcool la volan au fost circumstanţele agravante cele mai întâlnite ale accidentelor mortale”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Ele au fost ingredientele principale ale tragediilor petrecute în ultimele luni pe şoselele hunedorene, de care într-o mare măsură au fost responsabili şoferi cu vârste între 18 şi 23 de ani. De altfel, potrivit statisticilor IPJ Hunedoara, 50 de şoferi tineri au fost implicaţi în accidentele rutiere produse de la începutul anului pe şoselele din judeţ.

Tragedii provocate din inconştienţă
În multe dintre aceste cazuri, inconştienţa afişată de şoferii tineri a provocat moartea apropiaţilor lor. În urmă cu aproximativ o lună, Cristian Corobea, în vârstă de numai 23 de ani, fost jucător la echipa de fotbal FC Hunedoara, a murit pe loc după ce autoturismul BMW în care se afla împreună cu două prietene de-ale sale, condus de o tânără de 18 ani, a izbit violent un copac aflat pe marginea şoselei, la ieşirea din Călan. Conducătoarea maşinii, au povestit apropiaţii victimei, se urcase băută la volan, iar poliţiştii susţin că accidentul a fost cauzat de viteza excesivă cu care tânăra a circulat în plină noapte, pe carosabilul umed. 

Tupeu de piţipoancă: a "zburat" cu 164 de kilometri la oră pe lângă maşina Poliţiei

CITEŞTE ŞI: Scene îngrozitoare în centrul Hunedoarei, după un accident mortal, produs la 130 de kilometri pe oră

Adolescentul care a scăpat cu viaţă din carnagiul de la Hunedoara este în stare stabilă

În luna septembrie a anului trecut, alţi doi tineri din Hunedoara au fost ucişi într-un accident produs în centrul oraşului, de şoferul în vârstă de 24 de ani al unui Renault, care circula prin oraş, au susţinut poliţiştii, cu 130 de kilometri la oră şi cu muzica la maxim. Bogdan Bălaşa, hunedoreanul aflat la volanul maşinii, a izbit un stâlp de iluminat public, murind pe loc. Însă la scurt timp l-a luat cu el şi pe Iancu Gabor, pasagerul din dreapta, în vârstă de 19 ani. Un alt pasager al maşinii a scăpat cu viaţă.
La fiecare şase zile o persoană îşi pierde viaţa în accidente petrecute pe şoselele hunedorene, potrivit statisticilor Serviciului Rutier Hunedoara. Peste 250 de oameni au fost grav răniţi în ultimele 12 luni în accidente, dar numărul accidentelor şi al victimelor a scăzut în acest an faţă de primele trei luni ale anului 2010.

Şoferi de care trebuie să te fereşti
Un studiu realizat de specialişti în psihologie, publicat de Poliţia Română, relevă profilul şoferilor „de evitat”: sunt tineri cu vârste între 18 şi 25 de ani, cu experienţă redusă la volan, care conduc maşini de firmă cu motoare puternice. Potrivit studiului, şoferii care s-au încadrat în acest profil au declarat că le place să simtă adrenalina atunci când conduc, depăşind frecvent viteza legală. 

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite