Poveştile hoţilor care trăiesc pentru a fura, spuse în dosarele Judecătoriei Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de dosare în care hunedoreni au fost trimişi în judecată pentru furturi se află pe rolul Judecătoriei Deva. În speranţa că vor scăpa cu pedepse mai uşoare, mulţi dintre învinuiţi le-au povestit anchetatorilor, în amănunt, modul cum au operat, motivându-şi furturile pe seama sărăciei.

În ultimul an, zeci de societăţi comerciale din Deva au fost prădate de hoţi. Sorin Popovici, unul dintre ei, le-a consemnat anchetatorilor, cum reuşea să facă rost de bani.

„Am intrat într-o librărie din Deva şi i-am cerut angajatei să umple o sticlă de 1,5 litri cu apă, pe care i-am spus că o voi folosi pentru că radiatorul maşinii mele s-a defectat. Femeia a lipsit 30 de secunde, cât s-a dus la baie pentru a umple sticla, timp în care eu i-am furat poşeta lăsată pe scaun”, a mărturist bărbatul. În aceeaşi zi, bărbatul a mai comis un furt, de la un magazin de termopane.

Au pierdut toţi banii din contul bancar, după ce s-au lăsat ademeniţi cu un premiu de 20.000 de euro

“Intrasem cu o găleată în magazin şi am rugat-o pe femeie să o umple cu apă, spunându-I că mi s-a stricat radiatorul. „Cât ea a lipsit, am rămas singur în încăpere. I-am luat portofelul în care se aflau 500 de lei şi am ieşit”, a declarat Popovici.

Hoţii care nu iartă

Unui alt bărbat i-au trebuit 30 de secunde să plece dintr-un magazin Orange, cu un telefon de ultimă generaţie. L-a smuls de pe raftul în care fusese expus şi a luat-o la fugă. Hoţul, identificat pe baza imaginilor video, riscă până la 15 ani de închisoare.

CAMPANIE ADS - "HOŢI DE DOI LEI": Au furat o sticlă de whisky ca să prindă curaj

Trafic cu ouă de dinozaur şi carapace de broască preistorică, furate din siturile paleontologice

O familie din Uroi a fost lăsată fără bani, după ce a adormit cu fereastra deschisă. “Ieşisem la o plimbare cu maşina şi am oprit în faţa casei unde văzusem fereastrele deschise. Era două noaptea şi am bănuit că proprietarii dormeau, aşa că m-am strecurat pe fereastră şi am pus mâna pe un portofel în care se aflau 800 de euro”, a povestit un tânăr, după ce fusese identificat ca autor al furtului, pe baza amprentelor digitale. Bărbatul a mai declarat că sărăcia l-a împins să comită infracţiunea pentru care este judecat.

Sentinţă finală în dosarul interlopilor cu epoleţi: „Spumă şi Bibanul” au intrat la apă

Ţepe de milioane de euro, date de „boschetari” puşi în fruntea firmelor controlate de o grupare româno-arabă

JUSTIŢIE: Dosarele celor mai temuţi interlopi hunedoreni au fost trase pe linie moartă

Moped cules de pe străzi
Doi tineri din Hunedoara au avut alt motiv pentru a merge la furat. “Am împrumutat maşina unui prieten şi am plecat de la Hunedoara, la Simeria, cu gândul de a face rost de un motoscuter. După mai multe ture pe străzile Simeriei, ne-am oprit în faţa căminului Reva, unde am găsit un moped parcat. L-am luat pe sus şi l-am pus în portbagaj. Întorşi la Hunedoara, l-am vopsit din galben în negru şi l-am vândut cu 500 de lei în contul unei datorii”, a povestit unul dintre hoţi. Tinerii au fost prinşi ulterior şi au recunoscut cu sinceritate furtul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite