Ţepe de milioane de euro, date de „boschetari” puşi în fruntea firmelor controlate de o grupare româno-arabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe companii internaţionale din industria auto s-au constituit părţi civile în dosarul în care este judecat un grup de români şi arabi, acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Reţeaua din care făcea parte deveanul Bogdănel Niţu a fost trimisă în instanţă pentru infracţiuni de crimă organizată.

Un grup de 19 persoane, cetăţeni români şi arabi, a fost trimis în judecată la Tribunalul Hunedoara pentru infracţiuni economice cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit dosarului de urmărire penală, membrii grupării, din care făcea parte şi Cristian Bogdănel Niţu, un cunoscut interlop devean condamnat în trecut pentru infracţiuni de crimă organizată, au produs prin înşelăciune pagube de peste un milion de euro unor companii internaţionale din domeniul auto. 

Reţeaua „ţeparilor” controla mai multe firme, în fruntea cărora erau puşi, de formă, oameni fără posibilităţi financiare şi fără pregătire. În numele acestora, gruparea a obţinut închirierea în leasing a unor utilaje şi autotractoare de la companii ca Geyer & Buchegger Leasing (Mercedes) şi Auto Bavaria (BMW). Maşinile erau imediat scoase din ţară şi vândute, cu acte false, în Irak şi Siria, prin intermediul arabilor.

Planuri de extindere


Într-un alt caz, una din firmele căpuşă deţinute de ţepari a preluat contractul de leasing pentru închirierea a şapte betoniere MAN, a două pompe de beton şi a unui BMW X5 de la Auto Bavaria. Bunurile au fost imediat înstrăinate pentru 210.000 de euro, deşi erau estimate la aproximativ un milion de euro. Eugen Brălescu, administratorul în acte al firmei, cel mai probabil un om al străzii, susţin anchetatorii, nu a mai fost de găsit. Până în luna februarie a acestui an, înainte de a fi destructurată de ofiţerii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate, filiera româno-arabă plănuia să îşi extindă afacerile ilegale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite