EXCLUSIV Au pierdut toţi banii din contul bancar, după ce s-au lăsat ademeniţi cu un premiu în valoare de 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hunedoreancă a fost înşelată cu peste 2.000 de lei la o promoţie cu câştiguri “sub capac”. Femeia a depus plângere penală la Poliţia municipiului Hunedoara, pentru înşelăciune, abia după ce toate speranţele că va primi premiul de 20.000 de euro, care îi fusese promis telefonic de aşa-zişii reprezentanţi ai companiei Coca-cola i s-au năruit.

Într-o singură zi, Floarea P., o femeie în vârstă de 50 de ani, din municipiul Hunedoara şi un bărbat în vârstă de 70 de ani, din aceeaşi localitate, au trimis unui destinatar necunoscut sumele de 1.000 de lei şi apoi de 1.100 de lei, şi trei cartele telefonice într-un plic, în schimbul promisiunii că vor intra în posesia unui premiu de 20.000 de euro, obţinut la un concurs de care nici măcar nu auziseră.

VIDEO Clanuri ţigăneşti, trimise în judecată pentru export de prostituate în Uniunea Europeană

Hunedoreanca fusese contactată telefonic de o persoană care s-a dat reprezentant al companiei Coca-Cola şi care a declarat-o câştigătoare a unei promoţii. „Mi-au transmis că am câştigat premiul cel mare, 20.000 de euro, la promoţia Coca-cola. I-am răspuns bărbatului care m-a sunat că eu nu îmi amintesc să fi jucat la vreun asemenea joc. Atunci m-a sfătuit să merg la magazin, să achiziţionez o sticlă de Cola, la jumătate de litru şi să îi citesc codul de sub capac, ceea ce am şi făcut imediat”, povesteşte femeia.

Promoţie mincinoasă

Falşii reprezentanţi ai companiei, care a avertizat în mass-media că nu desfăşoară astfel de promoţii, au sfătuit-o pe femeie mai întâi să achiziţioneze trei cartele telefonice şi să le dicteze telefonic codurile lor. Apoi să le trimită pe o adresă necunoscută, din Bucureşti. Văzând că au succes, escrocii au mers mai departe.

„Mi-au spus că îmi vor pune banii într-un cont, dar contul trebuie să fie gol. Proprietarul apartamentului unde locuiesc avea un asemenea cont, în care strânsese 2.100 de lei, bani pentru înmormântare. Cei pe care i-am crezut că îmi vor trimite premiul m-au sfătuit să depun banii într-un alt cont şi apoi mă vor contacta. Am depus întâi 1.000 de lei şi apoi 1.100 de lei, pe numele unei femei din Bucureşti. Însă, abia apoi, în aceeaşi zi în care am pierdut toată această sumă, mi-am dat seama că fusesem înşelată”, a povestit păgubita.

Cei doi hunedoreni au depus plângeri penale la Poliţia Hunedoara. „Am mai întâlnit astfel de cazuri, în care oamenii au fost înşelaţi cu promisiuni false. Sunt aproximativ 15 dosare de înşelăciune, instrumentate de poliţiştii din Hunedoara”, a declarat pentru Adevărul de Seară, comisarul şef Nicolae Petruş, comandantul Poliţiei municipiului Hunedoara.

Naivitatea unora dintre hunedoreni este fără margini.

„În unele situaţii, au căzut în plasa escrocilor chiar oameni cu pregătire, de exemplu profesori. Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile”, a mai afirmat Petruş.

Unul dintre modurile de operare ale şarlatanilor, care au făcut victime în Hunedoara, este cel al omulului care se dă drept victima unui accident de circulaţie, venită din alt oraş, dar care momentan nu ar avea bani pentru a plăti spitalizarea unei rude sau pentru a scoate autotursimul din service.

În alte cazuri, escrocii au reuşit să vândă săpunuri în huse în care hunedorenii înşelaţi se aşteptau să găsească telefoane de ultimă generaţie la preţ de chilipir, sau cartoane în locul laptopurilor promise cumpărătorilor creduli.
De cele mai multe ori, pagubele nu au mai fost recuperate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite