Lovitură puternică în mafia fierului vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei firme cu afaceri în domeniul metalurgiei a fost arestat. Daniel Lingurar, omul care a furat 2.600 de tone de fier vechi, este doar unul dintre cei consideraţi capii mafiei fierului vechi.

Evaziunea fiscală şi furtul au devenit, în ultimii ani, elemente de bază din profilul celor mai mulţi dintre „afaceriştii” fierului vechi din Hunedoara, ale căror firme au prosperat peste noapte.

DEZVĂLUIRI ADS HUNEDOARA: Justiție fentată online de un temut interlop din Deva

FOTO Un șmecher cu BMW decapotabil s-a bătut cu polițiștii după ce a fost oprit în trafic

EXCLUSIV: Povestea tragică a tânărului care și-a tras un glonte în cap încercând să-i explice unui prieten ce e ruleta rusesească

În numai şase luni, hunedoreanul Daniel Lingurar (35 de ani), un fost condamnat pentru înşelăciune, devenit partener de afaceri al administratorilor platformei industriale a combinatului „Tractorul” Braşov, a reuşit performanţa de a fura 2.600 de tone de fier vechi. Potrivit procurorilor, Lingurar este acuzat că, în perioada mai - octombrie 2010, a sustras de pe fosta platformă „Tractorul” echivalentul a 330 de camioane încărcate cu fier vechi, efectuând 240 de transporturi la Remat Braşov.

Află AICI povestea mafiei fierului vechi din Hunedoara

Cartierele sărace din municipiul Hunedoara, interzise în miez de noapte

A fost ajutat, în schimbul unor sume de bani, de unii dintre angajaţii societăţii cu care avea afaceri. Prejudiciul cauzat proprietarilor platformei, SC Flavus Investiţii, a fost estimat la 1,8 milioane de lei, iar statul a fost fraudat prin neplata impozitelor cu 442.000 de lei.

Nu se consideră vinovat
„Cum spune patronul de la Flavus Investiţii că i s-au furat atâtea tone de fier când mă monitoriza zilnic?”, a declarat Daniel Lingurar, în sala de judecată a Curţii de Apel Braşov. Argumentele sale nu i-au impresionat pe magistraţi, iar pe numele afaceristului din Petroşani a fost emis un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Crimă în ghetourile Hunedoarei: un bărbat a fost înjunghiat în apartamentul concubinei

Chiriaşii blocurilor ghetou din municipiul Hunedoara sunt campioni la mizerie

Lingurar nu este singurul om de afaceri „murdar” îmbogăţit  în urma tranzacţiilor cu fier vechi. Administratorii unei societăţi din Hunedoara, patronată de Dan Balint, au fost trimişi în instanţă, sub acuzaţia că au produs un prejudiciu de peste 2,3 milioane de lei, după ce au achiziţionat materiale feroase pentru care au plătit folosind cecuri fără acoperire. Lista ţeparilor cercetaţi sau trimişi în instanţă pentru infracţiuni similare numără zeci de hunedoreni.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite