Chiriaşii blocurilor ghetou din municipiul Hunedoara sunt campioni la mizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În blocurile ghetou mizeria a urcat la etajul întâi
În blocurile ghetou mizeria a urcat la etajul întâi

Cele două clădiri locuite de „asistaţii” Primăriei Hunedoara sunt îngropate în gunoaie. Locatarii căminelor sociale din municipiul Hunedoara îi aşteaptă pe angajaţii primăriei să îi scape de mizeria pe care o produc.

Pe Strada Mureşului, în faţa uneia dintre clădirile aflate în proprietatea primăriei, mormanele de gunoaie menajere aruncate de locatari se ridică până la limita dintre parter şi etajul întâi. Mizeria urât mirositoare, care se sprijină pe zidurile din beton ale clădirii, este aruncată în plină zi direct de la ferestrele apartamentelor unde locuiesc oamenii. Ei spun că îşi deretică prin casă, pentru a întâmpina cum se cuvine zilele de sărbătoare ale Paştelui.

Gunoiul ar putea acoperi, în scurt timp, şi primul nivel al clădirii, dar este privit ca unul din locurile de joacă preferate ale copiilor.
„Au mai venit anul trecut nişte angajaţi de la primărie şi ne-au făcut curăţenie, dar de ceva timp nu au mai dat pe aici”, s-a plâns Lajos Relu, unul dintre locatari, ieşit în faţa blocului cu vecinii.

Aşteaptă ajutor


Bărbatul priveşte nepăsător spre muntele de mizerie la ridicarea căruia a contribuit din plin şi apoi spre cele două tomberoane imense, goale, aşezate chiar în faţa clădirii de către Salubritate, dar cu care localnicii nu s-au obişnuit, deci nu le folosesc.
„Nu noi aruncăm gunoiul pe fereastră, ci vecinii de deasupra”, se scuză Maria Ioanci. Femeia se arată înspăimântată de şobolanii „cât pisicile”, care mişună noaptea pe coridorul întunecat şi îi atacă pe copii.

La blocul de locuinţe sociale situat în zona pieţii Obor, situaţia e similară. Gunoaiele fac casă bună cu localnicii care se declară revoltaţi de condiţiile improprii. „Plătim 30 de lei pe lună pentru a sta în nişte cămăruţe. Noi suntem săraci, ar trebui să nu plătim aceşti bani, că doar de-abia ne descurcăm din ajutorul social”, se plânge Corina Pasăre. În urmă cu doi ani, imobilul unde locuieşte femeia a suferit câteva modificări. Multe dintre apartamente au fost dotate cu ferestre din termopan. Oamenii au preferat să scoată tocăria şi s-o vândă.

Chiriaşii blocurilor ghetou din municipiul Hunedoara sunt campioni la mizerie
Chiriaşii blocurilor ghetou din municipiul Hunedoara sunt campioni la mizerie
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite