Cartierele sărace din municipiul Hunedoara, interzise în miez de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalurile, tâlhăriile şi spargerile au pus mai multe zone din Hunedoara pe lista cartierelor rău-famate. Agenţii imobiliari se plâng că, din cauza problemelor sociale, vânzarea unor locuinţe în cartierele sărace din Hunedoara devine aproape imposibilă.

În prezent, potrivit conducerii Serviciului Poliţiei Comunitare Hunedoara, patru zone din municipiu „se bucură” de faima pe care le-au adus-o de-alungul ultimilor ani infracţiunile stradale şi conflictele ce tulbură deseori liniştea locuitorilor. Pentru mulţi dintre hunedoreni, a locui într-unul din cartierele micro 6 şi 7, în zona Şcolii Generale Nr. 11, a microraionului 5 sau în apropierea blocurilor sociale de la Piaţa Obor este o adevărată aventură.

„Seara îmi este frică să ies din casă, mai ales că în apropiere de noi se află un bar de cartier, frecventat de tot felul de golani”, spune Rodica Burlacu, o pensionară ce locuieşte pe strada Nicolae Bălcescu. Ionela Teodorine, o altă localnică din zona Pieţei Obor, dă vina pe romii care s-au mutat, în ultimii ani, în blocurile de locuinţe sociale. „Aşteptăm ca primăria să ia măsuri, pentru că ne este frică să ne lăsăm copiii afară”, spune ea.

Evită cartierele rău-famate


Poliţiştii afirmă că fenomenul violenţei stradale este ţinut sub control la Hunedoara, ba chiar s-a constatat un regres al infracţiunilor săvârşite pe străzi. Agenţii imobiliari susţin însă că, deşi preţurile locuinţelor în cartierele rău-famate sunt mult mai mici faţă de cele din alte zone, nimeni nu se mai arată interesat de oferte.

„Clienţii ne spun de la început: exclus micro 6 şi 7, şi, uneori, micro 5, din cauza romilor care locuiesc în număr mai mare în acele zone. Ne mai spun că nu vor apartamente la parter în Hunedoara, unul dintre motive fiind teama de spărgători”, a declarat Marian Vasile, patronul unei agenţii imobiliare din Hunedoara.

Necazuri înecate în alcool

Tiberiu Furcă, directorul Serviciului Poliţiei Comunitare Hunedoara, susţine că sărăcia este un punct comun al celor mai mulţi locuitori din cartierele rău-famate ale municipiului. Paradoxal, adaugă el, chefurile prelungite în noapte şi scandalurile cu iz de alcool făcute de petrecăreţi sunt cele mai des întâlnite probleme pentru care sunt sesizaţi poliţiştii comunitari.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite