EXCLUSIV: Povestea tragică a tânărului care și-a tras un glonte în cap încercând să-i explice unui prieten ce e ruleta rusesească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Radu zis „Costa Țăranu” s-a împușcat în cap în timp ce se afla la volanul mașinii pe Șoseaua Națională 634 între localitățile Gama și Cicero din Spania. Pasagerul din dreapta a povestit polițiștilor că hunedoreanul îi explica cum e cu ruleta rusească și că s-a împușcat

Crimă sau accident? Acesta este întrebarea la care poliția spaniolă încearcă să afle răspunsul după teribila întâmplare în urma căruia Constantin Radu, în vârstă de 33 de ani din satul Leșnic și-a pierdut viața. Incidentul a avut loc în Spania pe Şoseaua Naţională 634, între localitățile Gama şi Cicero.

Potrivit polițiștilor spanioli, Constantin se afla la volanul mașinii iar pe locul din dreapta era Eduard, un prieten din Spania al hunedoreanului cel care a și oferit primele informații despre ceea ce s-a întâmplat în mașină.

UPDATE FOTOGALERIE: Cele trei cadavre putrezite, descoperite în apartamentul morţii, au fost revendicate de familii

În stare de șoc, Eduard a povestit polițiștilor că Constantin îi explica despre o experiență pe care a avut-o în urmă cu o seară când a participat la o ruletă rusească. Pentru a fi mai convingător hunedoreanul a scos un pistol și l-a pus la tâmplă apasând pe trăgaci fără să știe că pistolul avea glonț pe țeavă. Acum poliția din Spania efectuează teste balistice pentru a afla dacă povestea lui Eduard e reală. Constantin se afla în Spania de cinci ani. A lucrat șofer de TIR iar din acest an s-a angajat bodyguard la un bar de noapte.

O poveste cu iz ireal
Prietenii lui Constantin de aici din România nu cred varianta lui Eduard. Ei spun că hunedoreanul nu avea pistol și că e puțin probabil să se fi împușcat. “Am discutat cu Constantin de Sărbători când a venit acasă. Nu mi-a spus nimic despre vreo problemă în Spania. A plecat cu gândul să nu mai stea mult pe acolo. Mai ales că lucrurile nu mai mergeau ca înainte. Mise pare aiurea povestea lui Eduard care era cel mai bun priten al lui Constantin acolo în Spania”, a spus Adrian prietenul hununedoreanului.

Tatăl lui Constantin este resemnat. “Vreau doar să-l aducă acasă. Am înțeles că prietenii lui fac o chetă pentru a putea plăti transportul. Fiul meu a lucrat ca șofer de TIR iar acum am înțeles că s-a angajat paznic la un bar de noapte. Nu era implicat în nimic rău. Muncea așa cum fac toți tinerii care au ales să plece din țară”, spune tatăl lui Constantin. Bărbatul speră ca expertiza balistică să elucideze acest caz. Între timp se pregătește pentru a-și înmormânta fiul în cimitirul din sat.

Legături cu Cornel Mărganu?

O parte dintre vecinii lui Constantin nu au cuvinte de laudă la adresa sa. Sub protecția anonimatului aceștia au spus că tânărul și-a meritat soarta. “Era un bătăuș. A fost împușcat pentru că și-a pierdut protecția acolo în Spania imediat după ce Cornel Mărgan a fost adus în România”, spune unul dintre vecini. Cornel Mărgan este unul dintre cei mai temuțI interlopi din județul Hunedoara.

A fost adus în țară fiind încarcerat la Pentenciarul de la Aiud și își așteaptă pedeasa într/un proces în care este acuzat de tentativă de omor, tâlhărie și lipsire de libertate.
Prietenii lui Constantin nu cred în variant vecinilor. “Toată lumea din zona asta îl cunoștea pe Mărgan. Dar asta nu înseamnă că Costa avea legături cu el”, spune Adrian.



Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite