EXCLUSIV ADEVĂRUL: Fotoreportaj la Kilometrul Zero al autostrăzii Deva - Orăștie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cel mai important proiect de infrastructură rutieră au început astăzi la Turdaș. Reporterii Adevărul de seară au pătruns pe şantierul "Kilometrului Zero" al autostrăzii care va fi construită pe Valea Mureşului. Aproximativ 1.000 de locuri de muncă aduce în județul Hunedoara proiectul construcției tronsonului de 32 de kilometri de autostradă dintre municipiile Deva și Orăștie.

Primii metri de terasament ai autostrăzii Deva - Orăștie au fost nivelați în această dimineață, de excavatoarele companiilor constructoare Strabag și Straco.

Primele ninsori au surprins drumurile hunedorene în stare de avarie

Lucrările la autostrada care va lega municipiul Deva de Orăştie vor putea începe

Proiectul ISPA, în valoare de 65 de milioane de euro, a fost întârziat de apa de ploaie

Un şofer se războieşte cu „imperiul” Dunca

Lucrările la proiectul de infrastructură rutieră, a cărui valoare a fost estimată la 220 de milioane de euro dintre care 136 de milioane de euro reprezintă finanțarea europeană ISPA, au început astăzi la marginea comunei hunedorene Turdaș. Mica localitate de lângă Orăștie a devenit astăzi kilometrul zero al autostrăzii, spre mândria localnicilor.

Kilometrul zero, la Turdaș
Șantierul a fost înființat în zona unor vechi ferme situate la ieșirea din localitate. Pe hectarele de teren îngrădit ale “cartierului general” și-au găsit locul cele peste 30 de utilaje ce vor fi folosite pentru construcția drumului.

image

Printre mașinile de mare tonaj, azi dimineață forfoteau grăbiți zeci de muncitori. Oamenii nu au voie să dea relații despre lucrările la care iau parte, cel puțin până sâmbătă, când începerea construcțiilor va fi oficializată de ministrul Anca Boagiu. În întâmpinarea ei, mai mulți muncitori și-au lăsat îndatoririle de serviciu pentru se ocupa de vopsirea bordurilor și curățarea terenului viran de gunoaie. Steagurile României și Uniunii Europene au fost arborate la intrarea în șantier pentru a da un plus de solemnitate inaugurării de mâine. 



Demararea lucrărilor la tronsonul de autostradă Deva-Orăștie, întins pe 32 de kilometri, va genera aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă, dar şi o dezvoltare pe orizontală care va angrena o serie de domenii ale industriei județului Hunedoara. Potrivit lui Florin Negoiță, expert imobiliar, compania austriacă Strabag a devenit un client important pentru piața imobiliară locală.

image

“Firma a solicitat 40 de apartamente pentru închiriere și un spațiu de 500 de metri pătrați pentru birouri. Sunt vizate apartamentele de două camere, care vor fi oferite angajaților companiei”, a declarat Negoiță. 



Un alt domeniu care va fi revigorat de construcția autostrăzii este cel al furnizorilor de materii prime.

image
image

“Austriecii semnează deja contracte cu firme care le pot asigura materii de bază pentru construcția de drumuri. Având în vedere cantitățile uriașe solicitate, este evident că acest lucru va genera noi locuri de muncă și o creșetere a cifrelor de afaceri pe acest segment de piață”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Attila Deszi.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite