Lucrările la autostrada care va lega municipiul Deva de Orăştie vor putea începe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară s-a semnat contractul între autorităţile române şi constructor. Din cauza contestaţiilor, începerea construcţiei a fost amânată patru ani, lucrarea având iniţial ca termen de finalizare anul 2010.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat aseară cu companiile asociate Strabag AG-SC Strabag SRL-SC Straco Grup contractul pentru construcţia variantei de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă. Valoarea contractului este de 220,6 milioane de euro (TVA inclus), din care contribuţia Comisiei Europene este de 133,6 milioane de euro.

Proiectul este finanţat din fondul ISPA 2004 şi are termen de finalizare 24 de luni din momentul începerii lucrărilor. Tronsonul Deva-Orăştie are 32,8 kilometri şi este situat pe coridorul pan-european IV Constanţa-Bucureşti-Nădlac.


Ratări în lanţ

Potrivit informaţiilor obţinute în luna septembrie, în momentul adjudecării lucrării de către Strabag-Straco, începerea lucrării la acest tronson de autostradă este planificată în luna martie 2011. Contactaţi astăzi de Adevărul de Seară, nici reprezentanţii CNADNR, nici cei ai constructorului Strabag nu au putut confirma această dată. Pentru construcţia acestui tronson, au avut loc mai multe încercări de organizare a licitaţiei. Una în 2006, când nu au fost respectate unele condiţii de atribuire şi încă una în 2009, când au fost contestate criteriile de participare la licitaţie. Hunedorenii nu cred că vor avea curând ocazia să-şi conducă maşinile pe autostradă între Deva şi Orăştie.


Nu cred că mai repede de 10 ani voi putea conduce pe autostradă în judeţ la noi.
Corina Moroşanu, operator

image


Avem o tradiţie tristă în materie. Mai repede de şapte ani nu cred că vom avea autostradă.
Marius Nandrea, inginer

image


Povestea asta mai ţine cel puţin 15-20 de ani, la cum se mişcă lucrurile la noi.
Mihaela Neicula, consilier financiar

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite