Un şofer se războieşte cu „imperiul” Dunca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ivan, fost şofer de tir al companiei miliardarului Romeo Dunca, acuză că a fost înşelat de firma de transport. După ce a fost concediat de conducerea firmei la care a lucrat timp de aproape patru ani, şoferul Nicolae Ivan a fost pus la plată.

Hunedoreanul Nicolae Ivan, fost angajat al companiei deţinută de unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, miliardarul Romeo Dunca, a pornit un „război” în instanţă, cu firma de transport internaţional la care a lucrat în perioada 2005 – 2009. Şoferul de tir susţine că, la începutul anului trecut, a fost concediat pe nedrept şi a fost nevoit să plătească 700 de euro ca despăgubiri firmei SC Dunca Expediţii SA, pentru că în perioada de 14 zile în care nu s-a prezentat la locul de muncă, maşina pe care lucra a staţionat în garaj.

Instanţele nu i-au dat dreptate
„Cât timp am lipsit, camionul nu a staţionat, ci a fost preluat de alţi colegi. Când am revenit la serviciu, şefii mi-au spus: plăteşti staţionarea camionului şi te lăsăm să pleci sau nu o plăteşti şi îţi desfacem contractul cu litera „i” şi nu vei mai primi banii daţi drept garanţie”, a povestit fostul şofer al Dunca Expediţii.
Nicolae Ivan a cerut în instanţă ca reprezentanţii firmei să îi restituie o garanţie de 1.180 de euro, acumulată din cotizaţiile lunare în perioada cât a fost angajat, şi 3.000 de lei, bani care i s-au imputat ca valoare a motorinei irosite în curse. Procesele s-au întins pe durata unui an, însă în final hunedoreanul nu a primit câştig de cauză. În ciuda eşecului, el este decis să continue războiul cu compania miliardarului timişorean.    
„Nemulţumiţi au fost tot timpul. Unul care a fost prins că a furat şi a fost dat afară ce o să zică? Sunt un hoţ nenorocit? Sunt oameni care lucrează de 15 ani în firmă. Îşi văd de treaba lor şi nu au probleme”, a precizat Romeo Dunca, patronul SC Dunca Expediţii.

Miliardar în topul Forbes
Omul de afaceri timişorean Romeo Dunca are o avere estimată, potrivit publicaţiei Forbes, la 45 – 47 de milioane de euro. El este deţinătorul unei companii de transport internaţional, cu un parc auto de 600 de camioane. Miliardarul susţine că o parte dintre pierderile firmei sale sunt cauzate de furturile sistematice de motorină, pe care le fac chiar şoferii angajaţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite