Primele ninsori au surprins drumurile hunedorene în stare de avarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii nu au ţinut pasul cu vremea rece. Foto: D. Guţă
Drumarii nu au ţinut pasul cu vremea rece. Foto: D. Guţă

Drumarii nu au reuşit să repare şoselele până la prima ninsoare, căzută în zona municipiilor Deva şi Hunedoara. În această iarnă, Consiliul Judeţean Hunedoara va cheltui până la 983,7 mii de lei pentru întreţinerea drumurilor şi pentru deszăpezire.

Iarna revenită în forţă i-a luat pe nepregătite pe drumari. Ninsorile căzute în această dimineaţă la Deva şi la Hunedoara au pus mari probleme şoferilor, mai ales că străzile sparte în urma lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare nu au fost încă reparate. Drumul naţional 7 Deva –Arad a rămas ocupat şi în prezent de utilajele Hidroconstrucţia, deşi iniţial finalizarea lucrărilor în proiectul ISPA era programată la sfârşitul lunii noiembrie.

Fierarii transformă străzile din municipiul Hunedoara în capcane pentru şoferi

Cum se căpuşează un proiect european, în valoare de 64 de milioane de euro

Azi-dimineaţă, la fel ca şi pe centura Devei, pe şoseaua care leagă municipiul Hunedoara de Sântuhalm, muncitorii lucrau de zor spargerea carosabilului, pentru a face loc conductelor Apaprod. Oamenii îşi ţineau cu greu echilibrul pe poleiul care acoperea asfaltul. „Lucrăm fără întrerupere, pentru a nu fi prinşi de zăpezile mari. Vremea s-a stricat şi drumul a rămas prost, dar noi nu avem ce face, iarna şoferii întotdeauna vor avea probleme pe acest drum”, spune Stelian Mihu, unul dintre muncitorii care lucrau azi-dimineaţă la şosea. 

Utilajele, pregătite de iarnă
„În această dimineaţă, drumarii au intervenit pe mai multe şosele din judeţ. Este vorba de porţiuni din drumul Veţel – Muncel şi pe drumurile de acces spre staţiunea montană Straja din Valea Jiului şi spre pârtiile de schi din Parâng”, a declarat Dorin Martin, administratorul judeţului Hunedoara.

image

Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat pentru această iarnă suma de 983,7 mii de lei, bani care vor fi folosiţi la achiziţionarea de material anti-derapant şi pentru servicii de deszăpezire automată şi manuală.

În prezent, CJ Hunedoara a concesionat administrarea drumurilor pe timp de iarnă către patru firme private, măsură necesară în urma falimentării Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite