FOTOREPORTAJ: Povestea boschetarului Nicolae Grigorescu: "Am vrut să mă fac pictor, dar am ajuns să trăiesc în canal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 37 de ani şi se adăposteşte de gerul iernii, locuind într-un canal din spatele Casei de Cultură a Devei. Chiar dacă nu a devenit pictor aşa cum şi-ar fi dorit, Nicolae Grigorescu „de Hunedoara” se consideră un om al străzii norocos. Este „proprietarul” unui canal călduros, unde îşi petrece nopţile.

Nicolae Grigorescu, (37 de ani), a ajuns pe stradă în urma unui accident de maşină, care l-a lăsat invalid. Părăsit de familie şi lăsat fără locuinţă, fostul şofer cu nume de pictor a fost nevoit să rămână pe stradă.

Hunedoara: EXCLUSIV Pozele din puşcărie fac furori pe Internet

FOTO: Distracţie de „generaţia messenger”: şedinţe foto după moda piţipoancelor sau pe mormintele din Hunedoara

Nu a mai reuşit să răzbească în faţa greutăţilor, însă, spune el, a avut norocul să îşi găsească un adăpost într-unul dintre canalele din centrul municipiului Deva. „Iarna, oricât de frig ar fi afară, în canal sunt peste 30 de grade. Uneori căldura este insuportabilă, iar un vecin de-al meu a murit sufocat în canal.

image

Totuşi eu sunt mulţumit pentru că am unde mă adăposti de ger, spre deosebire de alţi oameni ai străzii care trăiesc sub cerul liber”, a povestit Grigorescu. Bărbatul, care are trei copii, mai spune că primeşte de mâncare de la deveni, pe care îi mai ajută muncind cu ziua. „Iarna curăţăm zăpada din faţa firmelor şi primim bani cât să ne asigurăm existenţa”, a adăugat supravieţuitorul.

image

Nicolae Grigorescu a primit un nume predestinat, povesteşte el, însă nu a avut talentul artistului căruia îi poartă numele. "Părinţii mei şi-au dorit să devin pictor, ca Grigorescu. Eu însă am renunţat prea uşor, chiar dacă în copilărie am pictat. M-am angajat ca şofer, însă am avut un accident de circulaţie care m-a ţinut la pat. Încet, toate visele mele s-au năruit. Acum singurele mele creaţii artistice vor fi, dacă mai reuşesc să ies din iarnă, desenele de pe pereţii canalului meu", a declarat deveanul..

FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

REPORTAJ: Ruinele combinatului siderurgic din municipiul Hunedoara, aur pentru fierari

Regretul său cel mai mare este însă altul. În ultimii cinci ani a pierdut cel puţin zece colegi de canal. Unii au murit de foame, alţii de frig sau sufocaţi din cauza căldurii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite