EXCLUSIV „Vino la tablă că eu nu te pipăi”: Eleva hărţuită de un dascăl, batjocorită de ceilalţi profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva a fost traumatizată de comportamentul profesorilor. Arhivă
Eleva a fost traumatizată de comportamentul profesorilor. Arhivă

   Scandal la Colegiul Naţional Avram Iancu din Brad, liceul unde în urmă cu o jumătate de an, profesorul Stelian Circo a fost filmat în timp ce pipăia o elevă de 16 ani, Iulia Rusu, dintr-o clasă a zecea la care acesta preda. Bărbatul s-a pensionat între timp, pentru a scăpa de situaţia jenantă în care a fost pus, însă problemele lui, dar mai ales ale Iuliei Rusu, nu s-au încheiat.

CITEŞTE ŞI:

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

Arad: Clanul lui Uţu Rohozneanu a determinat două familii din Arad să părăsească ţara de frica lor

Opt bărbați au fost reținuți după ce au violat și sechestrat o prostituată din Arad

După ce eleva Iulia Rusu, de 17 ani, şi-a reclamat profesorul de matematică pentru că a fost victima poftelor sexuale ale acestuia, adolescenta, aflată în prezent în clasa a XI-a, a devenit, pentru foştii colegi ai dascălului pensionat anticipat, o „persona non-grata” în Colegiul „Avram Iancu” din Brad.
Eleva a povestit pentru Adevărul de Seară, Hunedoara – Deva, că mai mulţi profesori de la Brad s-au întors împotriva ei, iar în loc de un comportament normal din partea lor, a primit numai jigniri şi chiar aluzii cu conotaţie sexuală. „Profesorul de matematică Opincariu m-a chemat la tablă şi, în faţa clasei mi-a spus „Vino, să nu îţi fie frică. Nu o să te pipăi!”. O altă profesoară, de informatică, mi-a spus că nu se apropie, că „o înregistrez”. Aceste lucruri m-au durut foarte mult, mai ales după trauma suferită din cauza profesorului Stelian Circo”,a spus Iulia.
Speriată de tachinările la care a fost supusă de profesori, eleva i-a reclamat la directoarea adjunct de la colegiul din Brad, Dalia Ştefan. „Aceasta m-a luat în râs. Am avut impresia că se amuză pe seama mea. În orice caz, nu i-a păsat de situaţia mea”, a mai povestit eleva.

Conducerea şcolii confirmă reclamaţiile elevei

      Dalia Ştefan, directorul adjunct al instituţiei, a confirmat, parţial, cele spuse de elevă. Ea a declarat că, într-adevăr, Iulia Rusu a venit în urmă cu o săptămână la ea să se plângă de comportamentul neadecvat a doi profesori: al dascălului de matematică şi al profesoarei de economie - istorie. "Am ascultat-o cu răbdare. Am încercat să o încurajez. I-am chemat pe rând pe cei doi colegi, iar dascălului de matematică Opincariu, care mi-a spus că a fost o glumă din partea lui aluzia pe care a făcut-o, i-am atras atenţia că, în niciun caz, astfel de glume nu îşi au locul. Eleva era supărată pe profesoara de istorie-economie că a primit la economie o notă mică. Nu a reclamat-o că a fost victima tachinărilor ei, în schimb a spus că, într-adevăr, este tachinată de colegii ei de clasă", a declarat Dalia Ştefan. Profesoara a adăugat că a tratat discuţia cu eleva la modul cel mai serios.

image

Profesorii ar putea fi sancţionaţi
Conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara anunţă măsuri drastice, în cazul în care reclamaţiile elevei Iulia Rusu vor fi confirmate. Inspectorul general Alexandru Lăutaru a declarat că se va deplasa personal la Colegiul „Avram Iancu”, pentru a verifica felul cum au procedat dascălul. „Este foarte grav. Deja, la acest colegiu s-au întâmplat prea multe lucruri anormale”,  a precizat Alexandru Lăutaru.
„Acum aflu pentru întâia oară de aceste lucruri. Dacă, într-adevăr, eleva spune adevărul, înseamnă că dascălii au greşit foarte mult. Vor fi luate măsuri împotriva profesorilor, dacă lucrurile se confirmă. În afară de procesul de educaţie al elevilor, profesorii nu aveau dreptul să facă altceva, în niciun caz să se comporte aşa cum declară eleva, cu atât mai mult în situaţia în care se afla ea”, a declarat Ioan Jurchela, inspector adjunct la IŞJ Hunedoara.  

Profesorul de matematică riscă între un an şi cinci ani de închisoare


Zilele trecute a fost începută urmărirea penală împotriva profesorului Stelian Circo. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad, iar astăzi Iulia Rusu a fost audiată în calitate de parte vătămată. Profesorul Stelian Circo a fost şi el chemat la audieri, în urmă cu o săptămână, atunci când procurorii au dispus începerea urmăririi penale. „Bărbatul este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi există indicii temeinice că a săvârşit această faptă, pedepsită cu închisoare de la unu la cinci ani”, a declarat prim-procurorul Cornelia Şoica, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad.

image

S-a retras din învăţământ
Stelian Circo nu este cercetat penal pentru pentru corupţie sexuală, faptă de care fusese acuzat iniţial de adolescentă. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, care s-a pensionat între timp a încercat să o facă pe adolescentă să renunţe la plângeri. Chiar şi în cazul în care familia elevei ar face acest lucru, ceea ce nu s-a întâmplat,  ancheta penală va continua.
“Cred că mai degrabă e o înscenare. Nu cred că am greşit cu ceva", declara Stelian Circo, în urmă cu o jumătate de an, imediat după ce a vizionat filmuleţul în care fusese înregistrat pipăind -o pe elevă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite