ȘOFERI PERICOL PUBLIC: Doi tineri hunedoreni au plătit tribut vitezei cu viața

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În numai 24 de ore, doi tineri, un motociclist și un șofer neexperimentat, au ajuns prada mortală a propriilor imprudențe pe șosele. Impulsivitatea specifică vârstei și dorința de a se da mari îi transformă pe tinerii șoferi în adevărate pericole publice.

Tragediile în care destinul își alege victimele din rândul tinerilor se țin lanț pe șoselele din județ. În numai 24 de ore, doi hunedoreni, Marian Pătru în vârstă de 28 de ani și Emil Rotaru de 23 de ani, și-au pierdut viața în accidente de circulație stupide. Tinerii au decedat pe loc după ce, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum, au pierdut controlul direcției, ieșind în decor. 

Două tragedii, același scenariu
Cel mai recent dintre accidente s-a petrecut în cursul nopții trecute, în apropiere de Hunedoara, pe șoseaua care leagă municipiul de zona Teliuc. Teribilismul l-a împins pe hunedoreanul Emil Rotaru să apese la maxim pedala de accelerație a motocicletei cu care circula. Pe un drum încovoiat de serpentine, în care gropile aseamănă carosabilul cu un teren minat, tânărul nu și-a mai putut stăpâni motorul. A lovit un parapet și a murit pe loc.

FOTOGALERIE: Dezastrul de pe DN 7 Deva – Arad, soldat cu patru răniţi grav, a fost provocat de un şofer adormit

FOTOGALERIE: Un mort, doi răniţi şi trei maşini distruse, într-un grav accident produs la intrarea în Deva

Cu nici 24 de ore în urmă, o altă tragedie petrecută după un scenariu asemănător îndoliase o familie din Vulcan. Marian Pătru a pierdut controlul Opelului, după ce se angajase într-o depășire riscantă. A lovit un gard de beton și a decedat pe loc, iar alți trei tineri aflați în autoturism au suferit răni grave. În ultimii ani, potrivit polițiștilor, mai mult de jumătate dintre accidentele rutiere mortale petrecute în județ au fost provocate de șoferi tineri, fără experiență.

FOTOGALERIE: Accident mortal la Simeria Veche, produs de şoferul unui Citroen

“Șoferii tineri au tendința de a nu respecta regulile de circulație, de a nu acorda prioritate atunci când se impune, de a conduce cu viteză excesivă chiar dacă sunt obosiți”, a explicat Dan Micu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Hunedoara. Psihologii susțin că lipsa de educație a tinerilor, dorința lor de a se da mari care îi face să uite de responsabilitate, cauzează la rîndul ei astfel de tragedii.

De vină e... tinerețea

“Școala de șoferi este făcută pentru ca tinerii să învețe elementele de bază ale condusului. Experiența în trafic o câștigă pe parcurs. Nu este vina instructorilor că tinerii sunt predispuși la astfel de evenimente neplăcute, însă cei care le fac instructajul pot contribui la educarea viitorilor șoferi, dacă, într-adevăr le pasă de siguranța acestora”, este de părere instructorul auto Viorel Neagu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite