Deşi are o armată de consilieri juridici, Primăria Galaţi cheltuieşte bani grei pe contractele de asistenţă juridică: 72.000 lei pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are o armată de jurişti cu contract de muncă, Primăria Galaţi are contract şi cu avocata Doina Udrescu.  Serviciile avocatei sunt răsplătite din plin de autorităţile locale: 72.000 de lei pe an.

CITIŢI ŞI:

Aici sunt banii dumneavoastră! În plină criză, Primăria Galaţi dă prime de 15% din salariu

Top salarii bugetare/ Secretarul Consiliului local Galaţi ia un salariu lunar de 7.729 de lei

Conform unui raport al Curţii de Conturi a României privind cheltuielile de această natură, Galaţiul se plasează pe locul doi pe ţară, cu o pondere de 6,7% din cheltuieli efectuate la nivel naţional, atât cu structurile juridice proprii, cât şi cu avocaţi externi.

„Consiliul Judeţului şi Primăria municipiului Galaţi au achiziţionat servicii juridice externe în perioada ianuarie 2008- iulie 2010 în cuantum total de 194.159 lei”, precizează Curtea de Conturi a României.

6.000 de lei pe lună!

Aceasta este suma cu care a fost pătită avocata Doina Udrescu de către Primăria Galaţi. Fructuoasa colaborare a început în 2008, când a fost a încheiat un contract de asistenţă juridică în valoarea de 28.000 ( pe şapte luni). Din 2008 şi până în 2010 onorariul său a crescut de la 4.000 de lei la 6.000 de lei pe lună!

Turism administrativ pe banii contribuabililor la Primăria Galaţi. Zeci de funcţionari s-au "specializat" la munte şi la mare

Contactată de „Adevărul de Seară”, avocata Doina Udrescu susţine că onorariul care-l încasează lunar de la Primărie este o „nimica toată”. 

Dezmăţ pe bani publici/ Prime şi stimulente nesimţite la Primăria Galaţi

„Este adevărat că primesc 6.000 de lei, dar asta înseamnă foarte puţin faţă de munca depusă. Eu muncesc foarte mult pentru banii ăştia. Am foarte multe dosare. De exemplu, în luna septembrie am avut 34 de dosare, iar în octombrie am avut 27 de dosare. Eu mă ocup de dosarele cu incompatibilităţi şi de cele foarte complexe, cum ar fi cele cu Cartierul Siret, Regionala CFR, SC Siemens”, ne-a declarat avocata Doina Udrescu.

Obiectul contractului încheiat cu Primăria îl reprezintă: „întocmirea lucrărilor cu caracter juridic (contracte, acţiuni, întâmpinări, reprezentarea intituţiei în instanţele de judecătoreşti precum şi a altor autorităţi, consultaţii şi asistenţă juridică)”. 

City- managerul Galaţiului bate primarul la salariu

Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Primăriei Galaţi, susţine că onorariul pe care-l primeşte avocata Udrescu este imens, în condiţile în care un jurist din aparatul propriu (Primăria are 10 jurişti angajaţi cu contract de muncă) ia între 700 şi 1.200 de lei.

image

„Mi se pare aberant să plăteşti unui avocat 72.000 de lei pe an, în condiţile în care are soluţii defavorabile instituţiei în aproximativ 70% din cazuri. Majoritatea proceselor care le are doamna Udrescu sunt cu sindicatul deoarece primarul refuză să ne pună la dispoziţie anumite informaţii. Un jurist din Primărie are 250 de dosare pe an”, susţine Gurzu.

Incompatibilitate sau nu ?

Conform unui „Audit financiar al conturilor anuale de execuţie” realizat de Curtea de Conturi Galaţi s-a constatat că în perioada 5.09.2008 - 5.11.2009,  avocata Doina Udrescu a prestat servicii juridice atât în calitate de avocat cât şi în calitate de consilier juridic, în baza a doua contracte de prestari servicii juridice. Este vorba de ( contractul nr. 1/24.03.2008 şi Contractul nr. 1/05.01.2009) şi respectiv a unui contract individual de muncă (Contractul nr. 14/05.09.2008).

Boala sporurilor se întinde! Funcţionarii din Primăria Galaţi se declară iradiaţi de un câmp magnetic pe care nu-l confirmă nimeni!

„Potrivit prevederilor art. 14 lit. a) din Legea nr. 51/1995 exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu activitatea salarizata in cadrul altor profesii decât cea de avocat, iar potrivit art. 10 din Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitare profesiei de consilier juridic, cu modificările şi completarile ulterioare, exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibilă cu calitatea de avocat”, precizează Curtea de Conturi.

Dezvăluiri: Sporuri ilegale la Primăria Galaţi. Prefectul contestă în Instanţă (UPDATE)

Ca urmare a sesizării Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Aparatului Propriu de Specialitate a Primăriei, privind incompatibilitatea ca avocat şi membru în Unitatea de implementare a Proiectului Phare RO2006/018-447-01.01.07 , Doina Udrescu a făcut următoarele precizări:

„Eu sunt cadru universitar la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi  în atribuţiile mele intră şi activităţi de cercetare ştiinţifică, de dezvoltare tehnologică, activităţi de proiectare artistică.

Consider că sesizarea este neîntemeiată şi de rea credinţă având în vedere că articolul 15 din Legea 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu activitatea didactică universitară şi de cercetare de specialitate juridică”,  ne-a declarat Doina Udrescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite