Adio substanţe halucinogene: Primăria alungă etnobotanicele din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele de vise ar putea fi interzise în oraş , Foto: Adevărul
Magazinele de vise ar putea fi interzise în oraş , Foto: Adevărul

S-ar părea că, până la urmă, ne scapă de magazinele de vise, aleşii locali.  Din cauza pericolului extrem de mare pentru sănătatea tinerilor reprezentat de plantele etnobotanice, consilierii au decis să iniţieze o hotărâre privind reglementarea comercializării acestora în municipiul Galaţi.

CITIŢI ŞI:

Exclusiv: Magazinele etnobotanice se redeschid! Guvernul, înfrânt de ingeniozitatea patronilor

Trafic de droguri sub paravanul magazinelor de vise

Poliţiştii au pus piciorul în pragul magazinelor de vise

Au fost confiscate două tone de "vise"

Interzis, pe un kilometru!

Aceste produse nu vor mai putea fi vândute pe o rază de un kilometru în jurul unităţilor de învăţământ, de cercetare ştiinţifică, bibliotecilor, căminelor, internatelor, cantinelor, caselor de cultură ale studenţilor, caselor corpului didactic, taberelor şcolare, bazelor şi complexelor cultural-sportive, palatelor şi cluburilor copiilor şi elevilor, instituţiilor publice, instituţiilor de cult şi de cultură, spitalelor, parcurilor, locurilor de agrement şi distracţie, gară şi autogară”.

„În ultima perioadă, în Galaţi, au fost înregistrate mai multe situaţii în care minori au fost internaţi în stare gravă, din cauza intoxicaţiilor provocate de utilizarea plantelor etnobotanice. Toţi avem copii. Şi nu e normal aşa ceva.  Este o altă formă de prostituţie”, a declarat viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

CITEŞTE AICI cum îi afectează legea drogurilor uşoare pe stomatologi

Magazinele de vise: „Adio dar rămân cu tine"

Iniţiatorii acestui proiect de hotărâre sunt consilierii locali Viorel Trif şi Radu Gheorge. "Am avut consultări cu colegii de la Bacău şi Bucureşti, unde acest proiect a avut succes. Cei din Primărie au dorit să mai aştepte, să vadă şi alte reglementări, dar în urma presiunii mediatice, s-a grăbit acceptarea acestui proiect pe care eu şi colegul Radu Gheorge l-am depus. Am făcut deja expunerea de motive a proiectului de hotârâre. Cel mai probabil, el va intra pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de marţi , ne-a declarat Viorel Trif. 

 „E dreptul Consiliului Local de a reglementa amplasamentul acestor magazine, iar primarul poate sa dea aviz sau nu de funcţionare”, a mai spus Viorel Trif.

De mai bine de o săptămână, arhitectul-şef al municipiului şi Direcţia Tehnică din Primărie au început o inventariere a acestor magazine  pentru a verifica dacă proprietarii lor au avizul primarului şi autorizaţie de funcţionare. În municipiul Galaţi, exista  22 de astfel de magazine.

„Aceste verificări se fac în mod constant. Problema este că aceste magazine funcţionează în chioşcuri şi de multe ori este foarte greu să-i depistezi. Din informările pe care le am, doar trei magazine au primit  avizul primarului. Primăria nu este obligată să prelungească contractele de închiriere pentru acele spaţii, iar dacă proprietarilor le convine să rămână fără chioşcuri”, a mai spus viceprimarul Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite