Prefectul Cosmin Păun primeşte Primăria Galaţi în clădirea Prefecturii: "Este suficient spaţiu şi pentru ei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Păun este de acord cu propunerea ziarului „Adevărul de Seară” , Foto: Corina Misăilă
Cosmin Păun este de acord cu propunerea ziarului „Adevărul de Seară” , Foto: Corina Misăilă

Cosmin Păun afirmă că există spaţiu suficient pentru ca Primăria să-şi desfăşoare activitatea în „Palatul Administrativ”. Varianta mutării Primăriei în sediul Palatului Administrativ este susţinută şi de o parte dintre consilierii locali.

CITIŢI ŞI: 

Propunere Adevărul de Seară-De ce nu mutaţi Primăria în clădirea Prefecturii ?

Galaţi: Fudulie pe cheltuiala plătitorilor de taxe. Primarul nu vrea să se mute la Prefectură

VIDEO Ping–pong cu sediul Primăriei Galaţi. Vezi ce variante au propus consilierii locali

Prefectul este de acord cu propunerea făcută de „Adevărul de Seară”, aceea de a muta sediul Primăriei, în Prefectură, mai ales că astfel s-ar împărţi cheltuielile la utilităţi şi s-ar economisi o sumă considerabilă de bani.

„Noi îi primim cu mare drag, dacă ei doresc să vină aici. Este o clădire reprezentativă pentru Galaţi şi ar fi foarte bine să funcţioneze în ea şi Primăria. În plus, ne-ar ajuta la plata utilităţiilor şi la reducerea cheltuielilor”, ne-a declarat prefectul Cosmin Păun.

Primăria Galaţi a rămas fără sediu

Oficialul a găsit o soluţie şi în privinţa spaţiului şi a locurilor de parcare. „În momentul în care Primăria s-ar muta aici, am putea găsi soluţii să reaşezăm spaţiul. Este o clădire foarte generoasă. Şi în alte municipii din ţară, precum Brăila, Craiova, Primăria funcţionează în acelaşi sediu cu Prefectura. Aici s-ar putea ţine şi şedinţele de Consiliu Local. Parcare s-ar putea face în spate, este suficient loc”, a spus prefectul.

Galaţi: 10.000 de euro pe lună, chirie pentru Primărie

Varianta mutării  Primăriei la Prefectură este susţinută şi de o parte dintre consilierii locali. Mihai Alin este de părere că o astfel de soluţie ar aduce o economie la bugetul local de 240.000 de euro: „Este o idee foarte bună, care ar trebui luată în calcul. Atâta timp cât spaţiul existent asigură fluxul necesar.  Astfel s-ar face şi o economie la bugetul local”.  

Şi consilierul Aurelian Constantin susţine varianta propusă de prefect: „Nu ştiu ce se va decide în şedinţa de Consiliul Local, de joi, însă această propunere nu este de neglijat. Vom analiza situaţia şi vom lua decizia cea mai corectă”.

Primăria retrocedată/ Primarul Nicolae: "Nu avem suma cerută de proprietar. Vom pune birourile pe trotuar"

Cu toate acestea, primarul Dumitru Nicolae nu vrea să se mute în clădirea pe jumătate goală a Prefecturii, deşi actualul sediu al Primăriei este retrocedat, iar construcţia unui sediu nou ar costa circa patru milioane de euro şi până la finalizarea acestuia trebuie plătita chirie actualului proprietar.

Primarul refuză

Argumentele edilului-şef Dumitru Nicolae sunt: spaţiul insuficient şi lipsa locurilor de parcare.“Nu este o idee bună. În primul rând pentru că nu avem spaţiu suficient acolo, sunt puţine birouri, iar în al doilea rând, pentru că nu sunt locuri de parcare. Vom plăti chirie, aşa cum prevede legea, iar în acest timp vom contracta un credit pentru construirea unui sediu nou”, a precizat primarul Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite