Primăria Galaţi a rămas fără sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea de pe strada Domnească nr. 38 este aproape identică cu cea construită în 1900 de Dimitris Macri
Clădirea de pe strada Domnească nr. 38 este aproape identică cu cea construită în 1900 de Dimitris Macri

Noul proprietar al imobilului de pe strada Domnească nr. 38 este Pierre Macri, care a câştigat în instanţă procesul de retrocedare după 6 ani de judecată. Cetăţeanul, stabilit în Italia, susţine că are oferte din ţară şi din Statele Unite pentru vânzarea sediului Primăriei Galaţi.

Unul dintre cele mai mediatizate, dar şi mai longevive dosare de pe rolul justiţiei gălăţene s-a finalizat, ieri, după trei ani de contestaţii şi alţi şase de procese.

Pierre Macri, moştenitorul proprietarului fostului Grand Hotel, transformat după naţionalizare în sediul Primăriei Galaţi, a câştigat, la Tribunal, imobilul de pe strada Domnească nr. 38.

Am discutat telefonic, în Italia, cu Pierre Macri, căruia nu îi venea încă să creadă că procesul s-a terminat.

"Sunt foarte bucuros că s-a terminat. Sigur, e prima hotărâre a instanţelor de judecată, dar ea reprezintă o recunoaştere a mea ca proprietar. Voi solicita chirie şi pentru cei trei ani şi jumătate în care Primăria a tot tărăgănat procesul în instanţă astfel încât să nu pot intra în posesia lui", ne-a declarat Pierre Macri.

Municipalitatea gălăţeană a pierdut, pe lângă propriul sediu şi parcarea adiacentă, precum şi un mic părculeţ din vecinătatea clădirii. În total, 3.262 de metri pătraţi.

Pierre Macri a deschis iniţial un proces la Judecătoria Galaţi, prin care a dovedit că este moştenitorul lui Dimitris Macri, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Galaţiul anilor 1900.

"Acest sediu este luat ilegal"

Autorităţile gălăţene au rămas fără replică la aflarea deciziei Tribunalului Galaţi şi tot ce au putut spune a fost că vor ataca hotărârea judecătorească.

Cel mai afectat este primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae: „Mă apucă durerile de cap. Acest sediu este luat ilegal. A fost societate pe acţiuni şi aşa trebuie să rămână. Legea 10, privind casele naţionalizate, este făcută prost".

„Am aflat astăzi vestea. Vom face recurs", susţine, la rândul său, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Pe de altă parte, pentru clădirea retrocedată există mai multe oferte de cumpărare destul de generoase.

"Am primit oferte din Statele Unite şi din România pentru cumpărarea drepturilor litigioase asupra clădirii de pe strada Domnească nr. 38. Nu ştiu ce voi face. Vom vedea şi cum vor decurge discuţiile şi cu Primăria Galaţi", ne-a declarat noul proprietar al imobilului.

Municipalitatea a pierdut în ultimii o serie de clădiri importante din Galaţi, printre acestea numărându-se Casa Căsătoriilor, clădirile unde funcţionează Maternitatea "Buna Vestire" şi Liceul Cuza, precum şi sediul CFR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite