Primăria retrocedată/ Primarul Nicolae: "Nu avem suma cerută de proprietar. Vom pune birourile pe trotuar"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile dintre noul proprietar al sediului Primăriei Galaţi şi autorităţile locale în ceea ce priveşte vânzarea imobilulului de pe strada Domnească nr. 38 nu au ajuns la niciun rezultat.

Nu sunt bani

Suma ce rezultă din evaluările făcute de experţii lui Pierre Macri este 5,5 milioane de euro, dar municipalitatea nu are aceşti bani.

Primarul Dumitru Nicolae spune că, dacă nu se va ajunge la o înţelegere în privinţa cumpărării, va „pune birourile pe trotuar”. 

"Săptămâna aceasta vom avea o întânire  cu moştenitorul  şi sperăm să găsim o soluţie. Nu avem 5 milioane de euro. Am solicitat  Guvernului să ni se dea banii necesari cumpărării imobilului, aşa cum s-a procedat şi în cazul altor primării din ţară. În caz contrar, mutăm birourile pe trotuar”, a spus Nicolae. 

Preţul final care va fi plătit pentru sediul Primăriei va trebui aprobat în Consiliul Local.  „Voi vota doar dacă se va cere un preţ corect. Este aberant să plătim 5 milioane de euro şi cred că nimeni nu îşi va asuma acest preţ”, a precizat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Municipalitatea gălăţeană poate ajunge  chiar în situaţia de a plăti chirie pentru sediul în care funcţionează. „Pe mine mă interesează să reglementam odată situaţia imobilului. Sa discutăm  fie cumpărarea imobilului, fie plata unei chirii”, ne-a declarat  Pierre Macri.

Macri, stăpânul zonei

Moştenitorul proprietarului fostului Grand Hotel, transformat după naţionalizare în sediul Primăriei Galaţi, a câştigat anul acesta, la Tribunal, imobilul de pe Domnească nr. 38, după şase ani de judecată.

Municipalitatea a pierdut şi parcarea adiacentă, precum şi un mic parc din vecinătatea clădirii.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite