Galaţi: 10.000 de euro pe lună, chirie pentru Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul noului proprietar al Primăriei va prezenta în CL variantele de lucru pentru închirierea sau cumpărarea imobilului.Consiliului Local va înfiinţa o comisie specială în vederea negocierii propunerilor lui Pierre Macri.

Nenumăratele discuţii şi negocieri dintre reprezentanţii Primăriei şi cei ai noului proprietar, Pierre Macri, sunt pe cale de a se încheia. Punctul cel mai fierbinte de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliul Local de astăzi este discutarea situaţiei sediului Primăriei.

Primăria Galaţi a rămas fără sediu

Preţ, 2,8 milioane de euro

Pentru prima dată, avocatul lui Piere Macri vine în faţa aleşilor locali să prezinte pretenţiile noului proprietar.

„Am discutat deja cu consilierii locali din comisia de specialitate şi i-am lămurit cu privire la anumite aspecte pe care le-au auzit doar din zvonuri. Propunerea noastră pentru chirie este de 10.000 de euro pentru clădire şi teren. Credem însă că varianta cumpărării sediului Primăriei, la valoarea propusă de noi este mai mult decât rezonabilă. Este vorba de 2,8 milioane de euro, fără parcul din faţa clădirii şi parcare", ne-a declarat avocatul proprietarului, Didel Bujeniţă.

Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei Buget-finanţe din cadrul Consiliului Local, ne-a declarat că, în momentul de faţă, există câteva variante. Prima ar fi cumpărarea sediului Primăriei cu tot cu parc şi parcare ceea ce ar însemna 5- 6 milioane de euro.

A doua variantă ar fi închirierea sediului Primăriei ( fără parc şi parcare) pe următorii trei ani la un preţ modic, care îl prevede legea.

„La comisie au fost păreri pro şi contra. Unii consilieri au mers pentru renegocierea preţului, alţii pe chirie. Cert este că nu avem suma de 5-6 milioane de euro. În consecinţă, vom vota preţul cel mai corect pentru Primărie şi gălăţeni", ne-a declarat Aurelian Constantin.

10 euro pe metru pătrat

A treia variantă ar fi închirierea cu 10 euro pe metrul pătrat doar a clădirii. O altă propunere este închirierea cu 9000-10.000 de euro a întregii suprafaţe ( parc, parcare şi sediu).

„Noi vom încerca să mergem pe varianta chiriei pe o perioadă de trei ani, aşa cum prevede legea în cazul clădirilor retrocedate. În tot acest timp vom căuta un nou sediu pentru Primărie", ne-a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi.

S-a decis! Primăria Galaţi îşi face un sediu nou pentru că proprietarul actualului sediu cere o sumă prea mare pentru vânzarea lui

În cadrul Consiliului Local se va înfiinţa o comisie specială care se va ocupa de negocierea variantelor propuse de reprezentanţii municipalităţii şi cei a noului proprietar, Pierre Macri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite