S-a decis! Primăria Galaţi îşi face un sediu nou pentru că proprietarul actualului sediu cere o sumă prea mare pentru vânzarea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deocamdată nu se ştie unde, dar autorităţile au fost răspicate în declaraţii: „Nu cumpărăm clădirea lui Pirre Macri”Primăria îi va plăti chirie lui Pierre Macri pe următorii trei ani, până când se va muta în noul sediu.

Autorităţile  locale nu au cele cinci milioane de euro cerute de moştenitorului sediului Primăriei, Pierre Macri. Prin urmare, s-a luat decizia de a se construi o altă clădire pentru instituţie.

CITIŢI ŞI:

Primăria retrocedată/ Primarul Nicolae: "Nu avem suma cerută de proprietar. Vom pune birourile pe trotuar"

Galaţi: Municipalitatea riscă să fie evacuată: "Este aberant să plătim 5 milioane de euro şi cred că nimeni nu îşi va asuma acest preţ"

„Legea ne permite să stăm în actualul sediu trei ani de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti, timp în care vom plăti chirie. Între timp, căutăm soluţii pentru a ne muta”, ne-a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Primăria Galaţi a rămas fără sediu

Proiecte (ne)viabile

Municipalitatea a încercat de mai multe ori până acum să îşi schimbe sediul, dar de fiecare a eşuat. Mai întâi s-a dorit construirea unei noi clădiri la „Pastilă”, apoi pe strada Domnească 24 (după recondiţionarea clădirii), după aceea la hotel Faleza şi la sediul vechi al Regionalei CFR şi, nu în ultimul rând, vizavi de Prefectură.

Primăria îşi pierde patrimoniul pe bandă rulantă

A fost luată în discuţie şi parcarea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, dar până la urmă Primăria a fost nevoită să abandoneze proiectele pentru că terenurile şi clădirile vizate erau fie revendicate, fie retrocedate.

Decizia Primăriei de a renunţa la cumpărarea clădirii de pe Domnească 38 a determinat primele reacţii din partea moştenitorului Pierre Macri.

„Cum poţi să te schimbi aşa, de la o zi la alta? Le-am oferit numeroase soluţii, inclusiv aceea de a cumpăra doar clădirea, fără parc şi parcarea din spatele Primăriei, care ar fi redus preţul la circa trei milioane de euro. Nu s-a dorit acest lucru, iar de acum încolo vom purta discuţia ca de la proprietar la chiriaş", ne-a declarat Macri.

Prima măsură a şi fost luată. Reprezentanţii moştenitorului au somat municipalitatea să dea jos statuia Lupoaicei, băncile din parcul alăturat (şi el retrocedat) şi să demoleze garajele din curtea Primăriei, cu intenţia declarată de a transforma zona într-o parcare cu plată.

Decizia municipalităţii de a renunţa la cumpărarea clădirii unde îşi desfăşoară activitatea ridică o altă întrebare: valoarea chiriei.

Chirie de lux?

Evaluările făcute de proprietar  sunt exorbitante: pentru cei 2.400 de metri pătraţi desfăşuraţi ai imobilului chiria s-ar ridica la 40.000 de euro pe lună!

Rămâne de văzut pentru cât se va bate palma, având în vedere şi prevederile legale în vigoare, care ţine sub control chiriile în cazul caselor retrocedate.

Vox: „Legea ne permite să stăm în actualul sediu trei ani de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti”. Dumitru Nicolae, primar

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite