Patronul reţelei de etno-botanice "SpiceShop" face băşcălie de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerea cu plante etnobotanice rebotezate peste noapte „produse pentru aromaterapie”, merge înainte, ridiculizând ordonanţa care o interzice. Vânzarea „drogurilor uşoare” a rămas un  business profitabil şi parcă imun la efectele legii, întreprinzătorii fiind cu un pas înaintea autorităţilor.

Nici Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care plantele etnobotanice au fost scoase în afara legii, nici controalele în serie ale poliţiştilor la Spice Shop-uri şi nici confiscarea unor cantităţi impresionante de  stupefiante n-au reuşit să pună capăt comerţului cu „droguri uşoare”.

Nu numai că magazinele Spice Shop n-au fost închise, dar chiar au scos pe piaţă produse noi, cu alte substanţe psihotrope, neincluse în lista celor 36, interzise.  Afacerea cu spice-uri merge din nou cum nu se poate mai bine, clienţii, adolescenţi şi tineri dornici de senzaţii tari, fiind mai mulţi ca oricând.

“ Nu avem niciun fel de probleme cu autorităţile. Am adus acele trei substanţe noi, care s-au dovedit a fi în regulă. În fiecare săptămână, aducem substanţe noi.  Nu sunt trecute pe lista celor interzise. Lucrurile merg bine”, a declarat Alin Rotaru,  iniţiatorul  acestei megaafaceri şi principalul distribuitor Spice Shop.

Legislaţie, doar ca să fie

În opinia poliţiştilor, numai legislaţia poate rezolva această problemă şi dacă nu se vor lua urgent măsuri, numărul consumatorilor şi implicit al victimelor „drogurilor uşoare” va creşte exponenţial.

Exclusiv: Magazinele etnobotanice se redeschid! Guvernul, înfrânt de ingeniozitatea patronilor

“Au fost făcute teste pe substanţele apărute pe piaţă în ultimele luni, dar nu erau pe lista celor interzise. Controlăm, testăm, dar mai mult nu avem ce face. Atât permite legislaţia. Nnu putem opri comercializarea lor. Legea nu ne ajută. Trebuie modificată”, declară Viorel Gurău, adjunct al şefului Biroului Combatere Crimă Organizată  Galaţi.

Galaţi: Poliţiştii au pus piciorul în pragul magazinelor de vise

EXCLUSIV: Magazinele de etno-botanice s-au redeschis, cu marfă nouă, care ocoleşte interdicţiile legale!

Chiar şi reprezentanţii autorităţilor medicale se văd depăşiţi de situaţie.

“Inspectorii noştri au fost solicitaţi să meargă cu poliţiştii în control . Au fost luate probe şi testate, dar nu s-a demonstrat încadrarea acestora în categoria substanţelor ilegale”, a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.  

Livrări la domiciliu

Ca un răspuns la încercările autorităţilor de a interzice comercializarea acestor substanţe halucinogene, în ultima perioadă a luat amploare şi vânzarea acestora “pe sub mână”.

„Magazinele de vise“ sunt din nou legale!

“Ca urmare a listei cu substanţe interzise a apărut traficul illicit. Acum se fac livrări la domiciliu. Trebuie interzisă comercializarea acestor substanţe”, consideră Valentin Boldea.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite