Galaţi/ Manifestările de Ziua Marinei, anulate din cauza crizei în cel mai mare port fluvial al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Marinei, sărbătorită în fiecare an pe 15 august, va fi marcată doar printr-un ceremonialul religios, renunţându-se astfel la tradiţionalele jocuri marinăreşti, răpirea miresei sau parada navelor militare şi civile

De asemenea, din program au  lipsit spectacolele stradale, focurile de artificii, defilarea pe faleza a trupelor de uscat şi a fanfarei, precum şi un număr de jocuri marinăreşti, cum ar fi porcul la scondru sau aruncatul şi prinderea raţelor în apă.

Galaţi: Tradiţiile de Ziua Marinei, anulate din cauza crizei

CITEŞTE ŞI: 

Ziua Marinei la Brăila: mii de oameni au urmărit sosirea Zeului Neptun, parada navală şi botezul marinăresc

Pregătiri asidue pentru Ziua Marinei la Brăila/Află de aici care este programul zilei de duminică

„Anul acesta nu se va mai desfăşura nicio manifestare cu ocazia Zilei Marinei. Nu a avut municipalitatea bani şi au fost anulate toate manifestările. Este vorba atât de parada vaselor pe Dunăre, cât şi de alte manifestări şi spectacole", ne-a declarat actorul Paul Buţă, cel care saluta mulţimea adunata de Ziua Marinei din Peştele Mitic.

CITEŞTE ŞI: 

Sărbători cum nu a mai avut Brăila/ Vezi aici imagini de la manifestări

Regal de muzică militară la Brăila

Oameni dezamăgiţi

În timp ce brăilenii au admirat astăzi ultimele nave militare fluviale din România, gălăţenii au avut parte de o surpriză neplăcută când au ajuns pe Faleza Dunării.

"Am venit tocmai de la ţară să admir navele militare şi spectacolul şi constat că am fost păcălit.  Mare păcat că municipalitatea nu a avut bunăvoinţa să  organizeze ceva de Ziua Marinei. Este o sărbătoare reprezentativă pentru Galaţi", ne-a spus Nicolae Bulgaru.

"Mi-am adus nepoţica din Bistriţa Năsăud să-i arăt navele, peştele mitic, jocurile marinăreşti. Este foarte dezamăgită. A aşteptat mult această zi", ne-a spus şi Aurelia Bindia.


"Nu sunt bani pentru Ziua Marinei", a spus răspicat primarul Dumitru Nicolae, întrebat dacă în acest an municipalitatea va organiza sau nu Ziua Marinei.

"Este păcat că nu se organizează nimic. Ar fi trebuit măcar acele jocuri marinăreşti. Nu cred că ar fi costat foarte mult", a spus consilierul local Ilie Zanfir.

LIVE TEXT: Preşedintele Traian Băsescu, huiduit la Ziua Marinei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite