Ziua Marinei la Brăila: mii de oameni au urmărit sosirea Zeului Neptun, parada navală şi botezul marinăresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demonstraţiile navelor de război, jocurile marinăreşti, micii şi târgul deschis pe Faleză i-au scos pe brăileni din case, deşi au fost peste 40 de grade Celsius pe malul Dunării.

Sărbătorile Brăilei, deschise, oficial, joi, au culminat cu mult-aşteptatele manifestări dedicate Zilei Marinei.

image

LIVE TEXT: Preşedintele Traian Băsescu, huiduit la Ziua Marinei

Astăzi, încă de la ora 9.00, mii de brăileni au umplut Faleza Dunării, Esplanada, terasele şi aleile din zonă, în aşteptarea Zeului Neptun şi a frumoaselor lui sirene. Toată lumea bună a oraşului, în frunte cu ofiţerii şi autorităţile, a fost prezentă la sărbătoare.

image

Defilarea navelor de război, demonstraţiile de forţă ale monitorului „Lascăr Catargiu" şi ale vedetelor fluviale blindate, ale celorlalte ambarcaţiuni aparţinând Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, i-au lăsat cu gurile căscate pe cei mari şi cei mici.

image

Trei avioane de vânătoare „Şoim" şi alte trei aparţinând aliaţilor NATO au spintecat cerul, spre încântareaa copiilor.

Defilarea navelor civile din Portul Brăilei, în frunte cu „Borcea" şi "Lacu Sărat", a fost primită cu strigăte de admiraţie.

image

Jocurile marinăreşti, prezidate de Zeul Neptun - „Botezul ghiborţului", „Porcul la şcondru", „Vânătoarea raţelor", precum şi concursurile de tras la rame, i-au încântat pe cei prezenţi, care, sfdând cele peste 40 de grade Celsius înregistrate, au stat mai bine de două ore pe malul Dunării.

image

Răbdarea le-a fost răsplătită din plin, dat fiind faptul că, în final, terasele cu mici, cârnaţi şi bere rece au fost luate cu asalt.

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite