Preşedintele Traian Băsescu, huiduit la Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a fost fluierat şi huiduit de spectatori încă de la începutul discursului. Este pentru prima dată când Băsescu este fluierat chiar la el acasă.

Update ora 12.25 - Coloana prezidenţială se îndreaptă către staţiunea Neptun, unde se află vila de protocol a preşedintelui.

Discursul la care a fost huiduit preşedintele Băsescu

Update ora 12.07 - Preşedintele a părăsit festivităţile de Ziua Marinei. Traian Băsescu a ieşit din tribună şi a urmat parcursul obişnuit către coloana prezidenţială. A coborât treptele tribunei şi a plecat pe jos pe faleza Cazinoului, spre limuzina prezidenţială, parcată în dreptul Acvariului.

CITIŢI ŞI: 

Ultimele nave militare fluviale din România se dau în spectacol de Ziua Marinei la Brăila

Ziua Marinei la Brăila: mii de oameni au urmărit sosirea Zeului Neptun, parada navală şi botezul marinăresc

Un neamţ care a adus muzica militară la Brăila: „România nu este o ţară de hoţi şi de ţigani!” 

Militarii morţi în catastrofa aviatică de la Tuzla vor fi avansaţi post-mortem

Galaţi/ Manifestările de Ziua Marinei, anulate din cauza crizei în cel mai mare port fluvial al ţării

El a trecut pe la expoziţia de tehnică militară unde a ţinut să dea mâna cu fiecare soldat. În urma sa, publicul a rămas să asiste la Jocurile Marinăreşti ce se desfăşoară pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.

Update ora 11.47 - În aceste momente se desfăşoară exerciţiile scafandrilor de la care lipsesc militarii morţi în urma catastrofei aviatice de la Tuzla.

Update ora 11.42 - Preşedintele Traian Băsescu se pregăteşte să părăsească festivităţile de Ziua Marinei, deşi programul demonstrativ nu s-a încheiat.

Update ora 11.36 - De la eveniment lipsesc premierul Emil Boc şi cea mai vizibilă membră a Guvernului, Elena Udrea, ministrul Turismului. De asemenea lipsesc tocmai primarul Constanţei, Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Update ora 11.25 - Au început exerciţiile demonstrative ale militarilor. Acestea constau în aterizări ale elicopterelor pe puntea navelor, demonstraţii de arte marţiale, desanturi marine sau realizarea protecţiei antiteroriste.

VEZI AICI GALERIA FOTO CU EXERCIŢIILE DESFĂŞURATE DE MILITARI LA ZIUA MARINEI

image

Update ora 11.20 - Constănţenii şi turiştii care l-au huiduit pe Băsescu spun că s-au săturat de sărăcia din ţară. „Doar nu era să-l aplaudăm pentru discursul lui?! L-am huiduit, ca aşa merită! Nimic nu-i bine în ţara asta! Preşedintele promite mereu şi nu face nimic“, a spus revoltat Vasile Şerbăniţă (57 de ani), din Năvodari. „Oamenii n-au bani, n-au servicii şi abia îşi duc zilele“, spune nemulţumită Viorica Stan (42 de ani), din Făcăieni, Ialomiţa.

„Trăim în lumi diferite noi şi preşedintele Traian Băsescu. Până şi aici, la serbarea asta, se văd diferenţele. Ei stau la umbră acolo, iar noi stăm aici, ca animalele, în soare!“, a spus nemulţumit şi Florin Nedelcu (43 de ani), din Prahova.

Update ora 11.00 - Zeul Neptun însoţit de nimfe a ajuns la mal.

Update ora 10.50 - Marinarii şi studenţii de pe bricul Mircea urmează să facă o scurtă demonstraţie în portul Tomis. Un elicopter care poartă drapelul României survolează zona. Bărci de mici dimensiuni au împrăştiat praf colorat de mare. Apariţia zeului Neptun a fost anunţată.

image

Update ora 10.45 - A început slujba religioasă, iar IPS Teodosie a luat cuvântul.

Update ora 10.29 - Preşedintele a fost fluierat şi huiduit de spectatori încă de la începutul discursului. Accesul presei în apropierea tribunei oficiale este interzis.



În discursul preşedintelui s-a regăsit cel mai adesea cuvântul „solidaritate“. Băsescu a apelat la comparaţia cu echipajul unei nave care trebuie să navigheze în condiţii grele şi unde toţi membrii echipajului - comandant, marinar, ospătar - au condiţii egale şi nu cer privilegii.

image



„În momentele de dificultate important este să aduci nava acasă în siguranţă“, a sunat îndemnul preşedintelui.

image

Este pentru prima dată când Traian Băsescu este fluierat, chiar la el acasă. Prezenţa sa la festivităţile de Ziua Marinei era o tradiţie încă dinainte de a deveni preşedintele ţării. În calitate de marinar, comandant de navă, şef al Inspectoratului Navigaţiei Civile sau ministru al Transporturilor, constănţeanul Traian Băsescu a participat la Ziua Marinei în fiecare an.

Update ora 10.18 - Se aduc omagii militarilor morţi în urma accidentului aviatic de la Tuzla: Răzvan Rângheţ, Florin Cişmaşu, Cătălin Rădoi, Băduţ Papuc, Vlăduţ Sărman, Cosmin Florescu, Cosmin Furtună, Liviu Antim, Cătălin Antoche, Cătălin Chioveanu, Nicolae Jianu şi Lavinia Guiţă.

Update ora 10.12 - Au început defilările. Tineri îmbrăcaţi în costume militare din primul război mondial sau din perioada 1870 - 1880 trec prin faţa spectatorilor. Tinerii sunt însoţiţi de domnişoare îmbrăcate în costume de epocă.

image

Update ora 10.06 -  A luat cuvântul Aurel Popa, Şeful Statului Major al Forţelor Navale. Contraamiralul a anunţat deschiderea festivităţilor prilejuite de Ziua Marinei Române.

Update ora 09.56 - În acest moment are loc ceremonia ridicării pavilionului, a jackului (pavilionul naţional cu două ancore, arborat la bordul navelor militare) şi a marelui pavoaz (suita de fanioane ce se folosesc în comunicarea navală). Sunt trase 21 de salve. La eveniment participă miniştrii Radu Berceanu, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Marin, şeful statului major al armatei.

Update ora 09.51 - Preşedintele României Traian Băsescu a ajuns pe faleza de la Comandamentul Flotei. Ediţia din acest an a Zilei Marinei este oficial deschisă.

Grupuri însemnate de oameni au început să se îndrepte către Portul Tomis, locul în care se vor desfăşura principalele manifestări ale zilei. Spectatorii vor putea admira exerciţii ale militarilor români, vase de luptă, concursuri între nave sau jocurile marinăreşti.

Accesul la eveniment este strict supravegheat de efective de pază şi protecţie formate din jandarmi. Poliţiştii de la Rutieră monitorizează încă de ieri, de la ora 14.00 traficul din zona Peninsulei.

Vom reveni cu amănunte!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite