Regal de muzică militară la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul cu salcâmi a devenit capitala acordurilor fanfarelor din toată lumea.Festivalul Internaţional de Muzică Militară a culminat, aseară, cu o paradă pe străzile municipiului a tuturor echipelor participante. În faţă, cu alai, a „evoluat" fanfara locală.

Oraşul cosmopolit în care, în perioada interbelică, pe străzile Neagră, Frumoasă sau Roşie răsuna refrenul „La noi, la Brăila, la tanti Elvira, uşor se câştigă lira", a îmbrăcat straie de sărbătoare. Aseară a venit rândul fanfarelor militare să facă spectacol pe străzi.

Repetă figura şi astăzi: pe Esplanadă dă Concert orchestra prezidenţială a Republicii Moldova, în Parcul Monument, Garnizoana Brăila reînvie atmosfera de altădată. Grădina Publică, locul din care scriitorul Panait Istrati a trecut Brăila în istorie, este, tot astăzi, gazdă bună pentru fanfara din Cluj.

Deseară, toate fanfarele parcurg pe jos traseul dintre Barieră şi Faleză. Programul începe la 19.30, show-ul este programat între 20.00-21.40, iar festivitatea de închidere are loc între 21.40 şi 22.00. În Piaţa din Centrul Vechi are loc un concert al orchestrei de suflători din Hanovra.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite