144 de oameni sunt încă blocaţi de nămeţi în zona Cuca. Troienele au şi doi metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocajul a apărut miercuri seară, din cauza viscolului foarte puternic, care a troienit zăpada. Drumul naţional DN 24D Galaţi-Cuca-Bârlad a fost deszăpezit pe porţiunea Vârlezi-Bârlad, însă încă sunt probleme pe zona Gârboavele-Băleni, care este închisă.

ORA 15.00 UPDATE

FOTO După mai bine de 24 de ore de calvar, cei peste 140 de oameni blocaţi la Cuca au ajuns în Galaţi

ORA 12.25 UPDATE

UPDATE Sinistraţii zăpezii au fost eliberaţi. Cei 144 de oameni care au înoptat la Cuca sunt aduşi către Galaţi

Salvatorii gălăţeni de ISU, Drumuri şi Poliţie s-au căznit toată noaptea de miercuri spre joi pentru a salva 144 de persoane aflate în maşinile blocate în zăpadă pe DN 24 D Galaţi-Bârlad. De fapt zona Cuca-Băleni este punctul vulnerabil a drumului amintit, datorită faptului că topografia locului favorizează formarea unuor troiene foarte mari.

140 dintre persoanele salvate au fost duse la Cuca, iar 4 la Băleni. Printre ei se află şi doi copii, precum şi o femeie însărcinată. Nicio persoană nu se mai află blocată în nămeţi.

Costică Ştefan, viceprimarul comunei Cuca, ne- informat că oamenii sunt cu toţii în regulă.

„Au tot sosit, rând pe rând, de la ora 21.00 şi până spre 3 şi ceva dimineaţa. I-am primit în clădirea Primăriei, prin birouri, în sla de şedinţe, pe unde s-a putut. Le-am făcut focul , le dăm ceai cald, iar pe la 5.00 le-am oferit pâine caldă. Am întins şi nişte paturi prin birouri, ca să se poată odihni", a declarat viceprimarul.

Ionel Popa, viceprimarul comunei Băleni (aflată la doar câţiva kilometri de Cuca), ne-a declarat că drumul a  fost parţial deblocat, dar că la intrarea în Cuvca sunt în continuare probeleme. "Zăpada are şi doi metri, pe unde a viscolit mai tare", ne-a spus viceprimarul.

Pe porţiunea Vârlezi-Bârlad, DN 24D a fost deja desfundat. "A fost un dop în zona Crăieşti, dar l-am rezolvat. Dacă nu reîncepe viscolul, se poate circula fără probleme", ne-a declrat Ştefan Patriche, primarul de la Vârlezi.

Potrivit estimărilor autorităţilor, DN 24D va fi deblocat în întregime în jurul prânzului, moment în care persoanele înzăpezite vor putea să plece către casele lor.

CITEŞTE AMĂNUNTE DESPRE RAVAGIILE FĂCUTE DE VISCOL LA GALAŢI

Cod portocaliu. 13 drumuri judeţene şi unul naţional sunt blocate în judeţul Galaţi. Vezi care sunt acestea

144 de oameni sunt încă blocaţi de nămeţi în zona Cuca. Troienele au şi doi metri înălţime

Trei trenuri pe relaţia Galaţi-Bucureşti sunt blocate sau anulate din cauza nămeţilor. Aflaţi care este situaţia lor

Învăţământul gălăţean, dat peste cap total de vânt, ninsoare şi polei. Şcolile din trei localităţi au fost închise.

Femeie intoxicată blocată în nordul judeţului într-un jeep rămas între nămeţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite