UPDATE Sinistraţii zăpezii au fost eliberaţi. Cei 144 de oameni care au înoptat la Cuca sunt aduşi către Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul naţional DN 24D Galaţi-Cuca-Bârlad a fost curăţat de nămeţi în jurul ore 12.00, iar cei 144 de oameni care, din cauza troienelor, au înoptat la Primăria din Cuca sunt aduşi către Galaţi. Totuşi, autorităţile spun că vor menţine închisă circulaţia pe mai multe drumuri din judeţ, pentru a evita necazurile dacă viscolul revine.

Coşmarul celor 144 de oameni pe care viscolu ă-a suprins pe şosea în zona Cuca-Băleni s-a încheiat. În jurul orei 12.00 drumarii au spart troienele şi îi aduc pe "sinistraţii zăpezii" către Galaţi. Potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Galaţi, toţi cei 144 de oameni sunt în stare foarte bună.

Chiar dacă în acest moemnt în judeţul Galaţi nu mai există nicio persoană blocată în nămeţi, autorităţile au decis să menţină închise mai multe drumuri (vezi lista în subsolul articolului), tocmai pentru că viscolul ar putea reveni în cursul după-amiezii.

Codul portocaliu expiră, la Galaţi, la ora 18.00 şi rămâne de văzut dacă autoritţile vor menţine starea de alertă.

Scânteieştiul, scos din nămeţi. Drumul către Galaţi este deschis prin Frumuşiţa

Legătura dintre comuna Scânteieşti şi restul lumii au fost refăcute, după ce utilajele de deszăpezire au eliberat drumul dintre localitate si DN 26 Galaţi-Târgu Bujor-Bârlad.

Primarul Ghiorghe Bute ne-a declarat că nu au fost probleme foarte mari la curăţarea drumului, care avea doar câteva puncte cu troiene mari, în rest fiind relativ curat.

În ceea ce priveşte DJ 261A, care leagă Scânteieştiul de DN 24D (Galaţi-Cuca-Bârlad), situaţia nu este la fel de bună, dat fiind că drumul este blocat în continuare de nămeţi. "Nu ne-am ocupat de acest drum pentru că nu este o prioritate. DN 24D este închis, dei l-am desfunda degeaba. După ce se deschide DN 24D vom interveni şi noi", ne-a declarat primarul.

CITEŞTE AMĂNUNTE DESPRE RAVAGIILE FĂCUTE DE VISCOL LA GALAŢI

Cod portocaliu. 13 drumuri judeţene şi unul naţional sunt blocate în judeţul Galaţi. Vezi care sunt acestea

144 de oameni sunt încă blocaţi de nămeţi în zona Cuca. Troienele au şi doi metri înălţime

Trei trenuri pe relaţia Galaţi-Bucureşti sunt blocate sau anulate din cauza nămeţilor. Aflaţi care este situaţia lor

Învăţământul gălăţean, dat peste cap total de vânt, ninsoare şi polei. Şcolile din trei localităţi au fost închise.

Femeie intoxicată blocată în nordul judeţului într-un jeep rămas între nămeţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite