Controverse privind restructurările din ArcelorMittal Galaţi. Vor fi concediaţi cei 1.000 de siderurgişti care vor fi externalizaţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Tiber, liderul Federaţiei sindicale „Solidaritatea" al siderurgiştilor de la ArcelorMittal acuză patronatul combinatului siderurgic că are un plan secret de concediere a circa 3.000 dintre cei 9.000 de angajaţi.

„Dintre cei 3000 de oameni care vor fi daţi afară anul acesta, 2.000 vor fi cuprinşi în programul de autodisponibilizare, iar 1.000 vor ajunge şomeri prin externalizarea unor activităţi", a spus Tiber.


În replică reprezentanţii patronatului spun că nu vor fi niciun fel de concedieri şi că autodisponibilizările nu vor afecta în niciun caz 2.000 de angajaţi. „Încă nu ştim numărul exact. Vom decide la momentul potrivit, în funcţie de interesele societăţii. Cert este că vor fi puţine autodisponibilizări aprobate de noi", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal.


Dumitrescu a mai punctat şi faptul că externalizările (N.R.:vânzarea unor activităţi conexe către alţi investitori) nu vor afecta în niciun caz fluxul de producţie şi nici nu vor aduce concedieri. „Aşa cum am procedat şi până acum, vom externaliza doar acele activităţi care nu au legătură cu fluxul primar. Iar numărul de persoane vizat este doar de ordinul zecilor. Aceşti oameni nu vor fi concediaţi, ci doar vor avea alt patron", a spus Dorian Dumitrescu.

CITEŞTE ŞI:

Scenariu apocaliptic la ArcelorMittal Galaţi: 3.000 de oameni sunt ameninţaţi cu concedierea

Păcăleala Mittal: ia curent ieftin şi dă afară mii de oameni

Contractul cu ArcelorMittal Galaţi, o afacere profitabilă pentru Hidroelectrica

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite