Scenariu apocaliptic la ArcelorMittal Galaţi: 3.000 de oameni sunt ameninţaţi cu concedierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arcelor Mittal Galaţi
Arcelor Mittal Galaţi

Sindicatele anunţă 3.000 de concedieri şi apocalipsa combinatului siderurgic, în vreme ce patronatul spune că afirmaţiile sindicaliştilor sunt „dezinformări şi presupuneri". Se pare că totul a plecat de la declaraţia şefilor ArcelorMittal cum că ar putea să existe o nouă schemă de plecări voluntare.

Începutul lui 2011 aduce un nou scandal la ArcelorMittal SA Galaţi. După ce, la finele anului trecut, Gheorghe Tiber, liderul Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor „Solidaritatea", acuza că a fost exclus abuziv de la negocierile Contractului Colectiv de Muncă, acum, tot el, afirmă că patronul indian Laksmi Mittal pregăteşte în secret închiderea combinatului siderurgic de la Malul Dunării.

Tiber a declarat, în exclusivitate pentru publicaţiile trustului de presă „Adevărul", că are informaţii sigure că aproximativ 3.000 de siderurgişti gălăţeni vor fi daţi afară în 2011. „Nu există nicio îndoială că aşa va fi, chiar dacă cei din conducerea combinatului nu vor să recunoască oficial", a declarat Tiber.

Pe de altă parte, oficialii ArcelorMittal consideră declaraţiile lui Tiber „dezinformări şi presupuneri". „Domnul Tiber se bazează pe fapte reale, dar trage concluzii total greşite", ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al combinatului.

Dorian Dumitrescu a mai precizat că „ArcelorMittal a anunţat că intenţionează să aplice în 2011 o schemă de plecări voluntare" (N.R.: adică angajaţii pot solicita să plece în şomaj cu încasarea unor compensaţii băneşti), dar că nu se poate estima numărul de persoane care vor pleca din Combinat. „Oricum, nu putem vorbi despre mii de oameni", a spus acesta.

La întrebarea „Şi dacă vor fi exact 3.000 de oameni care vor cere să plece în şomaj?", Dumitrescu a răspuns că „indiferent de numărul de cereri primite, conducerea ArcelorMittal va aproba autodisponibilizarea doar pentru acei oameni ale căror posturi se suprapun cu strategiile companiei de dezvoltare pentru perioada respectivă".

Din păcate, purtătorul de cuvânt nu a putut să precizeze care este, totuşi, această strategie şi care subsectoare din combinatul siderurgic de la Galaţi sunt vizate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite