Escrocherie. Ţeparii de la Euro Finance nu sunt de găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Firma bulgărească are de restituit gălăţenilor aproximativ 200.000 de euro. Unii clienţi au fost păcăliţi cu sume de până la 20.000 de euro. Autorităţile „pasează motanul” de la una la alta.

CITIŢI ŞI: Galaţi: Euro Finance, caracatiţa schimbului valutar, a dat bir cu fugiţii

Galaţi: Afacerea bulgărească Euro Finance îşi jupoaie nestingherită clienţii

O gălăţeancă a fost înşelată de 1.000 lei la casa de schimb valutar

Gălăţeni care au fost păcăliţi de casa de schimb valutar Euro Finance nu-şi vor mai primi banii înapoi. Conform comisarilor de la Oficul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Galaţi, administratorii firmei bulgăreşti care era campioana ţepelor valutare au dat bir cu fugiţii şi nu mai sunt de găsit.

 „Cei de la Euro Finance au fugit şi ne judecăm în lipsă. Am direcţionat reclamaţiile şi către Poliţie, care a demarat o anchetă penală”, ne-a declarat Viorica Colgiu, directorul OPC Galaţi.

Culmea, ancheta desfăşurată de Poliţie nu a dus la niciun rezultat. „Am început o anchetă, iar păgubiţii au fost preluaţi şi redirecţionaţi către Protecţia Consumatorilor, instituţia împuternicită să ia măsurile care se impun”, susţine Ştefan Gohoreanu,  purtător de cuvânt la IPJ Galaţi.

Metoda de înşelătorie, practicată încă din 2004, la Euro Finance este „comisionul ascuns”. Cursul afişat era mai bun decât la alte case de schimb deoarece nu era precizat şi comisionul pentru tranzacţii.

Pagube uriaşe

„Dacă clientul întreba despre comision i se spunea că acesta nu există. Schimba banii, primea bon de casă şi observa apoi că i s-a oprit un comision de cel puţin 10%. Dacă cerea banii înapoi, i se răspundea că este imposibil, căci tranzacţia fusese deja efectuată”, ne-a declarat comisarul Aurel Panfile.

Valoarea totală a pagubei se ridică la aproximativ 200.000 de euro, iar unii clienţi au fost păcăliţi cu sume de până la 20.000 de euro.

Război psihologic

În luna martie a acestui an , prin Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte , OJPC a emis decizia de oprire a activităţii a acestei firme  de schimb valutar.Totuşi, Euro Finance a ignorat decizia şi a continuat să funcţioneze ilegal.

Între timp, OJPC a anunţat Garda Financiară, care a confiscat toate beneficiile realizate în urma tranzacţiilor efectuate de la momentul interzicerii activităţii.

„A fost un război psihologic. Făceam controale peste controale şi au fost nevoiţi să închidă. Erau prea multe reclamaţii şi amenzi. Suntem în proces cu ei acum”.
 

În Galaţi, Eurofinance avea o singură sucursală cu cinci puncte de lucru (în Ţiglina , pe strada Siderurgiştilor, Nicolae Bălcescu şi în Piaţa Energiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite