Galaţi: Afacerea bulgărească Euro Finance îşi jupoaie nestingherită clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda sutelor de reclamaţii depuse de consumatorii gălăţeni la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului  şi la Poliţie, casa de schimb valutar Euro Finance SRL, afacere bulgărească, apelează  în continuare la practici incorecte pentru a-şi păcăli clienţii, atât prin metoda „comisionului ascuns”, cât şi prin afişaj înşelător.


 “La toate casele de schimb valutar EuroFinance pe care le-am verificat, în exterior există acest panou cu afişajele, însă se află la nivelul solului şi destul de departe de uşa de acces în unitate. În interior, pe peretele din stânga este menţionat cursul de schimb valutar pentru bancnote, greu vizibil.

În schimb, cursurile valutare pentru monede, mai atractive, sunt afişate la loc mai uşor vizibil decât cele pentru  bancnote. Consumatorul se lasă înşelat de cursurile afişate şi semnează că este de acord cu tranzacţia”, spune directorul OJPC Galaţi, Gina Stanciu.
 
Formularul mincinos
          

Directorul OJPC ne-a explicat metoda prin care Euro Finance îi duce de nas pe gălăţeni : "Deasupra formularului de acceptare se pune un alt formular, care se referă la faptul că am fost informat că tranzacţia de schimb valutar se face numai în baza unui act de identitate – care nu este obligatoriu şi care este pus astfel încât consumatorul este indus în eroare, deasupra celui de acceptare a tranzacţiei – formularul obligatoriu”, spune Gina Stanciu.

„Gemuleţul ghişeului fiind atât de mic, i se înmânează consumatorului, zice semnaţi aici şi aici, consumatorul întreabă pentru ce, zice pentru buletin, omul crezând că şi al doilea formular este dublura de la acesta, după care, după ce a semnat, vede că de fapt, formularul de acceptare a tranzacţiei spune că declară prin semnarea formularului că este de acord cu tranzacţia”.

Plângerile la Poliţie sau OPC sunt greu de rezolvat, deoarece, înainte de a primi banii, clientul este indus în eroare şi semnează că este de acord cu tranzacţia, pe un formular special pe care i-l dă casiera. 

Potrivit unui ordin al ANPC, operatorii economici au obligaţia de a-i informa pe consumatori asupra cursurilor de schimb valutar,  prin afişare  la loc vizibil a informaţiilor, atât în onteriorul, cât şi în exteriorul casei de schimb valutar.

În Galaţi, Eurofinance are o singură sucursală cu cinci puncte de lucru ( în Ţiglina 1, pe strada Siderurgiştilor, Nicolae Bălcescu şi în Piaţa Energiei). Anul acesta, Euro Finance a fost amendată de comisarii OJPC cu 25.000 de lei. Toate amenzile pe care comisarii le-au dat Euro Finance-ului au fost contestate de către reprezentanţii casei de schimb valutar.

„Euro Finance există la Galaţi din 2004, iar în 2006 avem 100 de reclamaţii, în 2007 – 169, 2008 – cam la fel, iar anul acesta au fost mai puţine pentru că oamenii au tot sunat la noi după ce au semnat acest formular de acceptare şi au realizat că trebuie să se adreseze instanţei”
, a adăugat directorul OJPC.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite