Dunărea continuă să crească la Galaţi, înregistrându-se un nou maxim istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă patru centimetri se va umfla fluviul în judeţul nostru, ajungând la sfârşitul zilei până aproape de 674 de centimetri. Conform specialiştilor de la Apelor Române, vârful de viitură va ajunge la Galaţi în jur de 9 iulie, când fluviul va ajunge la o cotă de la peste 690 de centimetri.

Chiar şi după ce se va atinge cota maximă, problemele vor continua pentru că apele se vor retrage abia după două-trei săptămâni.

În această interval, pericolul cel mai mare va consta în faptul că că digurile vor risca să cedeze.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO-FOTO-Viitura se apropie cu paşi repezi de Galaţi!

VIDEO-Faleza inferioară s-a transformat în pistă pentru caiac

Cod roşu pe Dunăre, Siret şi Prut/ Fenomenul de remuu pe Siret se manifestă pe circa 25 de kilometri

VIDEO-GALERIE FOTO-Boc, atacat cu ouă la Galaţi după ce a ţinut o conferinţă despre situaţia sinistraţilor din zonă

Dunărea a depășit cota istorică la Brăila și a inundat câteva clădiri de pe Faleză/Află de aici prognoza (FOTOGALERIE)

"Apele Dunării vor împinge mereu aceste diguri un interval mare de zile. Este destul de posibil ca unele diguri să îndiguiri să cedeze şi apele să pătrundă în spatele acestor puncte de apărare. Este un fenomen ce se înregistrează destul de des în astfel de situaţii", ne-a declarat Romeo Cândea, inginer în domeniul hidrotehnic.


Conform prognozei INHGA, se estimează că Dunarea, pe sectorul Brăila-Galaţi, va depăşi, în data de 8 - 9 iulie, debitul de 16.000 mc/s. Dunărea va rămâne la debite şi niveluri ridicate cel puţin trei săptămâni.

În continuare, echipele Apelor Române îşi concentrează eforturile şi pentru consolidarea digurilor de la Dunăre, pe sectorul Feteşti-Brăila-Galaţi, Tulcea şi Delta Dunării, principala problema fiind durata foarte mare de timp sub care digurile sunt sub presiunea apei.
Dunărea, la Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite