Galaţi: Concurs de proiecte pentru noua Primărie. Aici puteţi propune variante pentru viitorul sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleşii locali vor concurs de arhitectură pentru noul sediu al Primăriei ; Foto: Bogdan Dimofte
Aleşii locali vor concurs de arhitectură pentru noul sediu al Primăriei ; Foto: Bogdan Dimofte

Aaleşii locali vor să organizeze un concurs de arhitectură pentru noul sediu al Primăriei. Proiectul considerat cel mai bine realizat şi reprezentativ pentru urbea noastră va fi desemnat câştigător.

CITIŢI ŞI :

Propunere Adevărul de Seară-De ce nu mutaţi Primăria în clădirea Prefecturii ?

Prefectul Cosmin Păun primeşte Primăria Galaţi în clădirea Prefecturii: "Este suficient spaţiu şi pentru ei"

VIDEO Ping–pong cu sediul Primăriei Galaţi. Vezi ce variante au propus consilierii locali

„Vom merge pe soluţia construirii unui sediu nou,  care va rămâne în memoria gălăţenilor drept un moment istoric. În perioada imediat următoare, vom stabili termene precise şi sursa de finanţare. Vom lansa, de asemenea, şi un concurs de arhitectură”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Primăria Galaţi a rămas fără sediu

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a propus consultarea publică cu privire la viitorul plasament al Primăriei: „ Decizia finală va fi luată până la finele lunii noiembrie, chiar cu ocazia Serbărilor Galaţiului. Până atunci, aşteptăm şi propunerile gălăţenilor. Ei trebuie să ştie că Primăria este a lor şi nu a consilierilor locali”.

Galaţi: 10.000 de euro pe lună, chirie pentru Primărie

În acest moment, există stabilite două amplasamente vizate pentru sediul Primăriei, la  Pastilă (spre Faleză, în zona sediului Distrigaz, în locul parcului de joacă)  şi în faţa hotelului Turist, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

O decizie istorică

"Noul sediu urmează să fie construit în maxim doi ani jumătate şi va costa în jur de 3,5 milioane de euro. „Va fi o clădire de secol XXI, reprezentativă pentru un oraş la Dunăre”, a precizat consilierul Mircea Răzvan Cristea.

Cititorii, care doresc să-şi spună părerea despre cele două locaţii alese de consilieri sau să propună altă amplasare sunt rugaţi să ne scrie pe adresa redacţiei: strada Brăilei nr.169, vizavi de Poliţia Judeţeană, pe site-ul  http://www.adevarul.ro/locale/galati/ sau să ne trimită un  e-mail pe adresa galati@adevarul.ro


Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite