Concedieri masive la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a definitivat un proiect de act normativ pentru restructurarea personalului din unităţile sanitare cu paturi. Cea mai mare reducere de posturi, pentru respectarea noilor prevederi, se va face la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, unde vor fi concediate 115 persoane.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, cel mai mare număr de posturi va fi redus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" din Galaţi unde, pentru 1.222 de paturi sunt angajate 154 de persoane TESA. Noul normativ prevede pentru Spitalul de Urgenţă din Galaţi maximum 39 de angajaţi. Aşadar vor fi disponibilizate 115 persoane.

Exclusiv/Unde dai şi unde crapă: Morţii rămân pe stradă din cauza micşorării salariilor şoferilor de la morgă


Un medic la 15 paturi


Potrivit noilor prevederi, normarea de personal medical se va face comasat pentru asistenţă medicală spitalicească, elimininându-se diferenţierea între specialităţi medicale şi chirurgicale.

Pacienţii sunt exasperaţi de noile reguli din asigurările de sănătate: „Următoarea operaţie o fac direct la cimitir"

Criteriul de normare a asistenţei medicale în funcţie de numărul de paturi va fi de un post de medic la 5-15 paturi şi de un post de personal sanitar mediu la 8-12 paturi pe tură. În prezent, pentru specialităţile medicale din spitalele mari, este prevăzut un post de medic la 12 paturi şi unul de personal sanitar mediu la zece paturi pe tură. Aceleaşi criterii vor fi aplicate şi în cazul asistenţei medicale din spitalele judeţene şi de specialitate.

Dezastrul din medicină: Vii cu o boală şi te mai alegi cu una din spital

"Noile prevederi legislative vor da posibilitatea spitalelor să angajeze un număr mai mare de medici şi de personal medical cu pregătire medie deoarece am îmbunătăţit criteriul de normare în acest sens", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Alarmant/ Vaccinuri importate de părinţi, cu sacoşa, din Ungaria şi Austria, pentru bebeluşii români

Nebunii Sănătăţii au pus ospiciul lângă şcoală!


Autorităţile gălăţene n-au fost anunţate

Dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, care a aflat de la noi despre acest nou act normativ, a salutat principiile astfel promovate:

"Încă nu am primit nicio înşţiinţare oficială de la minister.Părerea mea este însă aceea că, la nivelul spitalului, personalul TESA era supradimensionat. Poate că aşa, reducându-se cheltuielile salariale, se vor găsi bani şi pentru achiziţionarea de medicamente".

Reforma din sistemul sanitar face primele victime: din 154 de angajaţi rămân 39!

La rândul său, dr. Dumitru Isfan, directorul medical al instituţiei, susţine că este dificil de spus în acest moment dacă decizia Executivului este una bună sau proastă. Managerul spitalului, dr Marin Crăciun, nu a putut fi contactat. Federaţia TESA din Sănătate, nemulţumită de anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii, privind reducerea a 3.100 de posturi din categoria personalului administrativ din spitale, se va întruni în regim de urgenţă pentru a decide declanşarea unei greve generale în sistemul sanitar.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite