Bătălia cu apele dezlănțuite continuă la Galați. Valea Orașului este apărată cu un baraj de saci lung de 2 kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situația este în continuare deosebit de gravă în orașul de pe Dunăre, după ce nivelul fluviului a crescut cu peste 25 de centimetri în ultimele 24 de ore, fiind acum cu 39 de centimetri peste cota de inundație.

După câte ne-a informat Prefectura Galați, autoritățile au luat noi măsuri pentru protejarea orașului și populației în fața apelor dezlănțuite.

În municipiul Galaţi, a fost realizat un dig de protecţie din saci de nisip şi folie de naylon pe o lungime de aproximativ de 2 kilometri între Vama Galaţi şi str. Gării nr. 8, str. Al. Moruzzi pînă la intersecţia cu str. Delfinului. Probleme sunt și la șantierul naval, care este pațial inundat, iar apa crește cu fiecare oră ce trece.

CITEȘTE ȘI:

Cod Roșu! Siretul a depăşit cota de inundaţie la Cosmeşti și amenință digurile 

Cod Roșu! Siretul a depăşit cota de inundaţie la Cosmeşti și amenință digurile 

Update: În Galaţi se pregăteşte evacuarea populaţiei din calea Dunării şi a Prutului (FOTOGALERIE)

News Alert / DJ 204N a fost inundat la Nămoloasa. 54 de oameni lucrează la consolidarea digurilor şi scoaterea apei din curţi 

News Alert / Dunărea, Prutul şi Siretul se infiltrează prin diguri la Galaţi

S-a făcut şi un baraj sub formă de potcoavă la subtraversarea digului de apărare al râului Siret, în zona cartierului Barboşi, unde continuă evacuarea apei din grădinile inundate.

Pe Bădălan, în zona Ghimia, digul de protecţie a fost consolidat cu peste 400 de saci de nisip.

Societăţile riverane Dunării au obturat gurile de canalizare şi evacuează apa pentru a menţine un nivel constant în reţeaua de canalizare.

„În Valea Oraşului, continuă evacuarea apei cu ajutorul motopompelor din Staţia de Pompare „13 iunie" şi curăţarea canalizărilor de aluviunile aduse de ploile torenţiale”, a declarat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

La ora 7.00, Dunărea avea 39 de centimetri peste cota de inundaţie şi un debit de 15.680 mc/s.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite