News Alert / DJ 204N a fost inundat la Nămoloasa. 54 de oameni lucrează la consolidarea digurilor şi scoaterea apei din curţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza ploilor abundente din ultimele ore şi nivelului ridicat al Siretului, a fost inundat DJ 204N, din afara localităţii Nămoloasa, situată în zona inundabilă.

Aici, pe o lungime de 150 de metri, apa de pe carosabil măsoară circa jumătate de metru. Accesul în comună se face pe digul de protecţie aferent râului Siret, între comuna Măicăneşti (Vrancea) şi comuna Nămoloasa. Infiltraţii în digul de apărare de la Siret şi precipitaţiile au determinat şi inundarea a două grădini din cartierul gălăţean Barboşi. Aici se lucrează la consolidarea digului şi la evacuarea apei din curţi, conform unui comunicat al Prefecturii Galaţi.

Infiltraţii sunt şi în digul Brateşul de Jos, la vărsarea Prutului în Dunăre, şi se intervine pentru consolidare. S-au semnalat, de asemenea, eroziuni ale taluzului exterior, pe digul Bădălan, la Dunăre, unde s-au făcut întăriri cu fascine şi saci de pământ. Faleza inferioară este inundată pe mai multe segmente însumând circa 1.000 m.

S-au ridicat mai multe diguri din saci de nisip în Valea Oraşului, în zona Agenţiei de Întreţineri Servicii Energetice. Apa refulată din canalizări este evacuată cu ajutorul Staţiei de pompare „13 iunie”.   

Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi are acum în teren 54 de lucrători. Sunt pregătiţi să intervină la consolidarea digurilor şi evacuarea apei din incintele expuse peste 150 de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 150 de jandarmi şi 60 de militari.

În această dimineaţă, Dunărea depăşise cota de inundaţie cu 33 de centimetri. La Şendreni, Siretul avea 522 cm (CA 550), iar Prutul la Oancea avea 391 cm (CA 440 cm). Pe toate cursurile de apă de pe teritoriul judeţului Galaţi este prognozată creştere de debit.    

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite