Ultima dorinţă a poliţistului criminal din Bănie: averea rămâne la fiul surdo-mut! Vezi ce proprietăţi aveau de împărţit soţii Gruia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nelu Gruia, fostul şef din cadrul biroului de Arme, Muniţii, Expoziţii şi Substanţe Toxice (BAEST), care şi-a ucis nevasta cu două gloanţe de pistol şi şi-a rănit grav fiica, a precizat în scrisoarea de adio că averea familiei trebuie să rămână fiului surdo-mut. Cei doi soţi se aflau în plin proces de partaj, averea familiei fiind compusă din mai multe proprietăţi.

Crima petrecută ieri în cartierul rezidenţial de lângă uzina Ford a fost premeditată. Acestea sunt primele informaţii care au apărut în această dimineaţă. Un motiv care a dus la această concluzie  ar fi scrisoare de adio pe care fostul şef din cadrul IPJ  a lăsat-o pe măsuţa din sufrageria vilei unde s-a petrecut crima.

Potrivit anchetatorilor, Nelu Gruia a scris în biletul de adio că îşi doreşte ca toată averea familiei să rămână fiului surdo-mut de 22 de ani, Andrei. Din testamentul neoficial, fostul poliţist a scos-o pe fiica sa Sandra care a supravieţuit celor două gloanţe. Fata se află la secţia de Terapie Intesivă, starea ei de sănătate fiind stabilă, deşi medicii susţin că următoarele zile sunt decisive.

Andrei Gruia (22 de ani), fiul surdo-mut căruia fostul poliţist voia să îi lase averea

image

În mesaj de adio, Nelu Gruia mai scria că şi fiica sa era responsabilă pentru divorţul dintre el şi Angela Carmen Gruia. Soţul criminal mai scris în biletul de adio că Liviu Safta, administrator al SC Safta Invest SRL Craiova să rezolve situaţia juridică a proprietăţilor familiei Gruia, practic să se ocupe de proceduri pentru ca doar fiul său, Andrei, să moştenească toate proprietăţile familiei. SC Safta Invest SRL este firma care deţine un magazin de arme de vânătoare pe strada Brestei din Craiova. Nelu Gruia avea o pasiune pentru arme fiind şi director în cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dolj.

Sandra Gruia (24 de ani) a fost operată ieri şi s-a trezit aseară din anestezie

image

Divorţul familiei Gruia a fost intentat de soţie, hotărârea fiind publicată la data de 10 februarie 2010. Decizia a fost irevocabilă, iar o altă cerere înaintată de soţie cu privire la redobândirea numelui de fată aprobată în aceeaşi zi putea fi atacată în termen de 30 de zile. Interesant este faptul că cei doi soţi se aflau în proces de partaj, averea familiei urmând să fie dată pe jumătate, pentru că proprietăţile familiei au fost dobândite în timpul căsniciei.

Potrivit ultimei declaraţii de avere a poliţistului pensionat în 2009, familia deţinea vila din cartierul rezidenţial de lângă uzina Ford, imobil ce se întinde o suprafaţă de 160 metri pătraţi, şi care a fost construită în 2006. Fostul poliţist deţinea şi un teren extravilan de aproape un hectar în comuna limitrofă Băniei, Şimnicu de Jos. Terenul de 9.600 metri pătraţi a fost cumpărat de aceasta în 2005. 

Pe aceeaşi declaraţie de avere apar şi două credite obţinute de Nelu Gruia: unul de leasing auto în valoare de 14.700 de euro, contractat în 2006 şi scadent în 2010, şi un împrumut bancar în valoare de 8.000 de euro contractat în 2001 şi scandent în 2009. În curtea familiei Gruia se afla parcată o maşină marca Ford Mondeo, autoturism achiziţionat cel mai probabil cu creditul contractat în 2006, iar la poartă era parcată o altă maşină marca Opel Corsa cu un număr de înmatriculare asemănător cu cel al primului autovehicul. Maşina era probabil folosită de soţia acestuia, Carmen Angela.

Autoturismul marca Ford Mondeo al familiei Gruia

image

Maşina marca Opel Corsa, tot a familiei Gruia

image

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, Nelu Gruia a fost ofiţer în cadrul Poliţiei Capitalei între anii 1983 şi 1989. După Revoluţie, între 1989 şi 2009, Nelu Gruia a activat în cadrul IPJ Dolj, între anii 2006 şi 2009 ocupând funcţia de şef al BAEST Dolj. Soţia sa era profesoară de română la Grupul Şcolar Traian Vuia din Craiova, fiind considerată de către colegii şi elevii săi drept o profesionistă. Aceasta era originară din Cluj-Napoca, dar preda în Bănie din 1998.

Soţii Gruia şi fiica lor Ruxandra, pe vremea când formau o familie fericită

image

După ce a ieşit la pensie, Nelu Gruia s-a apucat de afaceri. Fostul poliţist se ocupă alături de un asociat de o firmă care oferea jocuri profesioniste de artificii.Potrivit site-ului firmei, echipa societăţii organizează oriunde în ţară spectacole profesioniste de artificii pentru orice fel de eveniment.

Citeşte şi:

UPDATE Fiica fostului poliţist care şi-a omorât soţia s-a trezit din anestezie. Primele cuvinte: „Ce s-a întâmplat cu mama?“ FOTO

Soţia poliţistului care şi-a executat familia era profesoară de română în Craiova şi împlinise 51 de ani duminică

Colegi ai fostului poliţist din Craiova care şi-a executat familia: „Era un tip retras, nu foarte sociabil în afara serviciului“ FOTOGALERIE

Craiova: Prefectul de Dolj despre cazul poliţistului care şi-a împuşcat familia: Vreau să-l analizăm ca un incident izolat

Craiova: Şeful Asociaţiei Vânătorilor, Cornel Panait, despre Nelu Gruia, poliţistul care şi-a executat familia: Am vorbit ieri cu el. Nimic nu a lăsat de înţeles că ar putea comite un astfel de gest

Vezi GALERII FOTO:

Primele imagini de la locul tragicului eveniment

Sandra şi părinţii săi pozau drept o familie fericită pe site-urile de socializare

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite