Soţia poliţistului care şi-a executat familia era profesoară de română în Craiova şi împlinise 51 de ani duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Angela Gruia, soţia fostului şef al biroului Arme, Muniţii, Explozivi şi Substanţe Pericullase din cadrul IPJ Dolj, era profesoară de limba română la Grupul Şcolar„Traian Vuia“ din Craiova. Femeia a decedat după ce a fost împuşcată de soţul ei, fiica acesteia fiind internată în stare gravă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Bănie.

Aceasta a absolvit Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazar“ din Cluj-Napoca în 1979, apoi a urmat cursurile Universităţii „Babes-Bolyai“ - Facultatea de Filologie. Femeia preda limba română la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova. Familia ei este plecată în Spania.

image

Carmen Gruia

Aceasta era profesoară la Craiova din 1998.

FOTOGALERIE: VEZI PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUL TRAGEDIEI DIN CRAIOVA !

„Luni a venit şi ne-a servit cu cafea la serviciu pentru că a fost ziua ei de naştere duminică. Avea o atitudine normală. Era foarte încântată că trebuie să mergem cu un proiect în Italia. În atitudinea doamnei profesoare nu am găsit motive de îngrijorare“, a declarat profesoara Cristina Buzera, şefa catedrei de limba română.

image

FOTOGALERIE CU SOŢII GRUIA ŞI SANDRA, FIICA LOR, AFLATĂ LA TERAPIE INTENSIVĂ

Colegii profesoarei îi aduc un ultim omagiu pe holul grupului şcolar.

image

Colegii spun că Angela Carmen Gruia era o profesoară foarte implicată în activitatea didiactică. „Avea rezultate excepţionale la şcoală. Era de o probitate morală. Suntem îndureraţi de ce s-a întâmplat“, a declarat Sandu Goiceanu, directorul Grupului Şcolar Traian Vuia din Craiova.

Pe holul unităţii şcolare s-a amenajat o masă unde colegii şi liceenii aprind lumânări. Elevii spun că profesoara era pentru ei ca a doua mamă. „Ne dădea sfaturi de viaţă. Discuta deschis cu noi, ne întreba dacă avem probleme. Era pentru noi ca o a doua mamă. Am rămas şocaţi de veste“, a declarat Valentin B., elev de 18 ani al Grupului Şcolar Traian Vuia din Craiova.

image

Potrivit unor apropiaţi ai cuplului, Nelu Gruia era foarte gelos şi aveau deseori conflicte din cauza asta.

image

Nelu Gruia, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi ( AJVPS) Dolj, fostul şef al biroului Arme, Explozibili și Substanțe Toxice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dolj, şi-a împuşcat azi-noapte soţia şi fiica, după care a încercat să îşi pună capăt zilelor. Soţia sa a decedat, iar fiica se află internată la Terapie Intensivă în stare gravă. Poliţistul a fost şi el transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Craiova. Acesta a murit pe masa de operaţie.

Fiica lui Nelu Gruia are 24 de ani şi a fost studentă a unei facultăţi din Elveţia. În casa familiei Gruia de pe strada Preciziei se afla la momentul crimei şi fiul lui Nelu Gruia. Potrivit ultimelor informaţii, băiatul suferea de un handicap, fiind de foarte multe ori internat în spital pentru diverse operaţii.

Potrivit declaraţiei de avere, fostul poliţist era proprietar al unei case de pe strada Preciziei din Bănie, dar şi al unui teren extravilan de 9.600 metri pătraţi dobândit în 2005. Din primele informaţii, Nelu Gruia nu avea datorii la bănci, cele două credite contractete de acesta în 2001 şi 2006 în valoare totală de aproximativ 23.000 de euro fiind achitate în 2009, respectiv 2010.

Citeşte şi:

Un poliţist din Craiova, fost şef al biroului Arme Dolj şi-a împuşcat soţia şi fata, după care a încercat să se sinucidă

Colegi ai fostului şef al biroului Arme Dolj: „Era un tip retras, nu foarte sociabil în afara serviciului“

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite