UPDATE Fiica fostului poliţist care şi-a omorât soţia s-a trezit din anestezie. Primele cuvinte: „Ce s-a întâmplat cu mama?“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, fostul şef al compartimentului Arme la Poliţia Dolj şi-a împuşcat soţia şi fiica, după care s-a sinucis.

UPDATE, ora 21.50:

Ruxandra Gruia s-a trezit din anestezie. Primele cuvinte au fost legate de mama sa. „Ce s-a întâmplat cu mama?“, i-a întrebat tânăra pe medicii şi asistentele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

UPDATE, ora 13.40: "Evenimentul a fost anunţat la 7.33. Pe masa din living au fost găsite un plic şi o scrisoare adresate unor persoane din judeţul Alba, precum şi mai multe tuburi de cartuşe trase şi o armă. Din scrisoarea lăsată se înţelege că în familie era o stare conflictuală", a declarat Florin Grecu, procurorul de caz. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj mai spun că scrisoarea pe care au găsit-o pe masa din încăperea unde a avut loc crima era un testament în care fostul poliţist îşi roagă apropiaţii din judeţul Alba să aibă grijă de fiul său de 22 de ani. În scrisoarea care se întinde pe două pagini, Nelu Gruia spune că îi lasă bunurile copilului său cu handicap. Procurorii au declarat că în scrisoarea respectivă fostul poliţist şi-ar fi acuzat fata pentru toată această tragedia, pe motiv că aceasta ar fi "insistat pentru divorţ". Tot în scrisoare, Gruia s-ar fi declarat "familist convins". Anchetatorii spun că scrisoarea era adresată "Marianei şi părintelui Liviu din judeţul Alba".

Potrivit procurorilor, încă nu a fost audiat niciun martor iar, pentru audierea băiatului lui Nelu Gruia se va apela la un interpret. Se aşteaptă efectuarea necropsiei celor doi şi se va dispune expertiză balistică în cursul acestei zile.

Florin Grecu a precizat că a lucrat în două cauze legate de corupţie cu Ion Gruia şi că era un poliţist profesionist.

UPDATE, ora 11.52:

„Nu l-am auzit vreodată vorbind de probleme. Azi-dimineaţă am auzit că s-ar fi sinucis“, a declarat Dumitru Stoica, apropiat al lui Nelu Gruia (foto jos).

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGEDIEI !

UPDATE ora 11.41:

„Intervenţia chirurgicală se aproapie de final. S-a terminat cu bine. Este o reuşită operaţia. Pacienta este stabilă în momentul de faţă. Pronosticul rămâne rezervat. Evoluţia din orele şi zilele următoare este cea care va spune mai multe. Urmează să fie internată la clinica de Terapie Intensivă – Chirurgie Toracică“,a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova.

image

FOTOGALERIE CU SOŢII GRUIA ŞI SANDRA, FIICA LOR, AFLATĂ LA TERAPIE INTENSIVĂ

Potrivit unor surse neoficiale, fostul poliţist ar fi lăsat un bilet  în care îşi justifică gestul. „În respectivul bilet ar scrie că le-ar fi omorât pentru că soţia sa avea un amant iar fiica sa era o drogată. Se pare că avea probleme şi cu alcoolul“, au declarat sursele noastre. Procurorii nu au confirmat această variantă.

VEZI PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUL TRAGEDIEI

UPDATE, ora 11.25:

Săptămâna trecută, când a venit la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Angela Carmen Gruia a intrat plângând în clădire, potrivit şefei IŞJ Dolj, Mihaela Moţăţeanu.

„Nu se plângea de nimic. Vreau să se ştie că era un profesor extraordinar de implicat îm proiecte de perfecţionare a elevilor şi profesorilor. Era foarte iubită de elevii săi. Astăzi ar fi trebuit să ne întâlnhim să vorbim despre un proiect transdiscplinar. Sunt în stare de şoc. Nu îmi vine să cred că i s-a putut întâmpla aşa ceva“, a mai spus Mihaela Moţăţeanu.

Casa unde a avut loc tragedia

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGEDIEI !

UPDATE, ora 10.55:

 “La faţa locului se mai afla o pacientă de 24 de ani, în stare extreme de gravă. Aceasta prezenta două plăgi împuşcate penetrante la nivelul hemitoracelui stâng şi era în şoc hemoragic grav. Pacienta a fost transportată cu ambulanţa la spital şi se află în acest moment pe masa de operaţie, în stare gravă. Ea prezintă două plăgi transfixiante pulmonare la nivelul lobului superior şi al celui inferior stâng, hemotorax masiv şi hemoragie extrem de gravă. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a acesteia”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova.

UPDATE, ora 10.50:

Tragedia s-a produs în jurul orei 7.30, la vila familiei Gruia de pe Aleea II Siloz, în zona Ford. Nelu Gruia a folosit un pistol Glock de 9 mm. Trupul neînsufleţit al soţiei a fost ridicat de anchetatori. Surse neoficiale dau ca posibile cauze ale tragediei un divorţ al soţilor Gruia şi neînţelegeri financiare legate de întreţinerea fiicei la un master în Elveţia.

UPDATE, ora 10:45:

Cornelia Marinescu (foto jos), vecină, îşi ducea în această dimineaţă fetiţa la şcoală şi a văzut o tânără alergând şi ţipând: “Am coborât din maşină, fata era deja întinsă pe jos şi să zic că se auzeau focuri de armă. Am fost foarte speriată, am sunat la 112, iar fata mi-a zis: Tata m-a împuşcat pe mine şi pe mama”.

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGEDIEI !

UPDATE, ora 10.32:

Poliţiştul Nelu Gruia a încetat din viaţă pe masa de operaţie. Pacientul se afla în şoc hemoragic grav, cu iminenţă de stop cardio respirator şi a fost transportat de către un echipaj SMURD la spital, unde a fost dus imediat pe masa de operaţie la clinica de chirurgie Toracică. Pe timpul intervenţiei chirugicale, la pacient s-au mai găsit în plus două plăgi pulmonare de lob superior şi lob inferior stâng transfixiante, hemotorax masiv, şoc hemoragic extrem de grav. Pacientul a făcut stop cardio respirator pe masa de operaţie, I s-au efectuat manevre de resuscitare, dar nu a putu fi salvat”, a spus Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

UPDATE, ora 09.50:

În casa familiei Gruia de pe strada Preciziei se afla la momentul crimei şi fiul lui Nelu Gruia. Potrivit ultimelor informaţii, băiatul suferea de un handicap, fiind de foarte multe ori internat în spital pentru diverse operaţii.

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGEDIEI !

UPDATE, ora 09.45:

Claudiu Cucu, fost ofiţer MAPN şi membru al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi: „Era un profesionist, un om vertical şi moral. Am fost şcocat de vestea din această dimineaţă. Nu am auzit vorbindu-se de el că ar avea un comportament neadecvat. Cât timp a fost şeful Biroului de Arme a dat dovadă de integritate morală. Nu ştim ce motiv ar fi putut să aibă, creierul uman este încă neexplorat".

Acesta mai spune că Nelu Gruia sigur deţinea un pistol pentru că legea 295 le permite foştilor angajaţi ai structurilor MAI să deţină arme letale chiar şi după ce ies la pensie. „Armă de vânătoare vă daţi seama că avea pentru că era şeful asociaţiei", a mai spus Claudiu Cucu.

Citeşte şi:

Colegi ai fostului şef al biroului Arme Dolj: „Era un tip retras, nu foarte sociabil în afara serviciului"

Soţia poliţistului care şi-a executat familia era profesoară de română în Craiova şi împlinise 51 de ani duminica trecută

Din primele verificări, se pare că soţia acestuia a decedat. Poliţistul şi fata acestuia, în vârstă de 24 de ani, au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean. "În momentul de faţă, cei doi pacienţi se află în sala de operaţie. Sunt într-o stare extrem de gravă, însă se pare că fiica acestuia este într-o stare mult mai gravă. Pacienţii prezintă plăgi penetrante în zona toracică", a declarat în urmă cu câteva minute medicul Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Nr. 1 Craiova.  Se pare că poliţistul ar fi recurs la acest gest după un conflict în familie. Cazul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Fata rănită se întorsese din străinătate

Nelu Gruia s-a retras în rezervă în anul 2009. "Relaţiile colegiale erau într-o stare de normalitate", a declarat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj.

Apropiaţii familiei spun că fata poliţistului tocmai se întorsese din străinătate, unde fusese plecată la studii. Nelu Gruia mai are un băiat.

Vom reveni cu amănunte!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite