Experienţă teribilă pentru o pacientă: s-a trezit din anestezie, în mijlocul operaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii de la cel mai mare spital din Oltenia dezvăluie că mai mulţi bolnavi s-au trezit, în timpul intervenţiei chirurgicale, pentru că nu au fost bine anesteziaţi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova este în criză de medicamente mai tot timpul. Doctorii spun că nu au la îndemână nici cel mai banal antibiotic, pe care să-l folosească, la nevoie. Cei mai disperaţi sunt chirurgii, care se dau de ceasul morţii, când vine vorba să intre în sala de operaţie. “Nu avem anestezii, diazepam, Tador, seruri, Papaverină sau antibiotice. Pacienţii vin furioşi la noi că îi punem să le cumpere, dar nu avem ce face. Nu noi asigurăm spitalul cu cele necesare”, ne-a spus, în această dimineaţă, un chirurg de la Spitalul Nr 1.

Pacienţi-cobai cusuţi ca la croitorie, cu aţă ieftină

Pacienţii de la Terapie Intensivă, nevoiţi să-şi cumpere medicamentele şi pansamentele

A auzit ce vorbea chirurgul, în timpul operaţiei

Medicul ne-a mărturisit una dintre experienţele petrecute la începutul săptămânii, când o pacientă, trecută de 40 de ani, a deschis ochii în timpul intervenţiei chirurgicale. Specialistul a refuzat să-i fie făcut public numele, pe motiv că "dacă aud cei din conducerea spitalului, nu-mi mai dau nimic iar pacienţii n-or să mai calce în secţia mea, chiar dacă eu nu am nicio vină în această problemă", a subliniat acesta. “Intrasem în sală, ca de obicei, pentru un caz grav, o intervenţie deosebită la nivelul abdomenului. Când am tăiat cu bisturiul şi am văzut ce urât arăta formaţiunea, care era canceroasă, am zis «Ce urât arată!...». Atunci pacienta a deschis ochii şi m-a aţintit cu privirea. Avea o teamă şi începuseră să-i tremure buzele. Am rămas stană de piatră”, ne-a povestit chirurgul, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

A luat la rost anestezistul

Acesta ne-a mai spus că, la finalul intervenţiei, a tras deoparte anestezistul, pentru a-l lua la rost. ”I-am zis: «Ce s-a întâmplat, de ce nu aţi făcut anestezia cum trebuie?». Anestezistul mi-a spus că nu a avut diazepam, pentru că în farmacia spitalului nu se mai găseşte, iar de la farmaciile din oraş nu se pot cumpăra decât pe bază de reţete speciale. Noi nu avem cum să facem acest lucru. Aşa că anestezistul a procedat cu ce a avut la îndemână, iar rezultatul a fost că pacientul s-a trezit în timp ce îl operam. Nu fusese bine anesteziată, dar nu a fost vina anestezistului, dacă nu a avut cu ce să-şi facă meseria”, a încheiat chirurgul.

Criza din spital, blestem pentru bolnavi

Medicii spun că acest caz nu a fost singular şi că în ultima perioadă se confruntă cu tot mai multe situaţii când pacienţii spun că au simţit cum doctorii îi operau. De asemenea, unii chirurgi spun că, pentru a face economie la medicaţia pe care au ajuns să o procure de la unităţi medicale din afara Olteniei, fac anestezii locale acolo unde sunt indicate cele generale.

FOTOREPORTAJ Cum arată un spital din România, de la WC-urile bolnavilor până la biroul managerului

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla câţi bolnavi au murit anul trecut în cel mai mare spital din Oltenia. Tot pe craiova.adevarul.ro veţi afla cum se fac teste pe bolnavii de la SJU şi care mai este situaţia la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde suferinzii erau nevoiţi să-şi cumpere chiar seringile, ca medicii să le poată face o injecţie.

Zilele viitoare veţi afla dacă cele cinci aparate de radiologie de la SJU, defecte din cauză că sunt prea vechi, au fost reparate, după cum promiteau directorii unităţii medicale, şi dacă există vreo posibilitate ca RMN-ul şi Computerul Tomograf să funcţioneze în acest an.

Operaţii după ochi şi diagnostice de mântuială, la cel mai mare spital din Oltenia. Aparatele de radiologie s-au blocat la miezul nopţii

Încă un aparat de radiologie de la Spitalul Judeţean din Craiova a intrat la apă: "Tratăm bolnavii cu rugăciuni şi îi batem pe umăr, să-i încurajăm"

În perioada următoare vă vom prezenta relatări ale unor absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, actualmente medici la cabinete private din Bănie, care au făcut practică la Spitalul Judeţean din Craiova şi care vorbesc despre modul în care pruncii erau trataţi cu materiale sanitare necorespunzătoare.

Drama unei supravieţuitoare, în paginile Adevărul de Seară

Nu rataţi povestea uimitoare a unei supravieţuitoare a sistemului medical, o olteancă operată de 9 ori de cancer, care s-a îmbolnăvit din cauza unui diagnostic pus incorect de către medici, şi care în continuare luptă să trăiască!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite