Criza de morfină din România, rezolvată după o întrunire de urgenţă a Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

Guvernul s-a întrunit în şedinţă de urgenţă pentru a rezolva problema aprovizionării spitalelor şi farmaciilor cu morfină. Guvernul va elibera o sumă totală de 750.000 de lei, din fondul de urgenţă, pentru achiziţionarea în regim de urgenţă "medicamentele morfinice" necesare bolnavilor de cancer.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a convocat astăzi o şedinţă de guvern în care au fost alocaţi 750.000 de lei, din Fondul de rezervă al Guvernului, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor oncologici.

Guvernul a aprobat 750.000 de lei pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a morfinei necesare bolnavilor de cancer

În spitalele din România s-au terminat de câteva zile tabletele de morfină.

Adevărul.ro a relatat în exclusivitate situaţia bolnavilor de cancer care supravieţuiesc fără morfină de câteva zile, după ce rezervele s-au terminat. În urmă cu două zile, preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie, profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu, a declarat pentru adevărul.ro că spitalele din România au rămas fără morfină şi că în Craiova este criză de la începutul săptămânii.

EXCLUSIV Bolnavii de cancer din România au rămas fără morfină. În Craiova, ultimele tablete aduse de la Iaşi s-au terminat ieri

EXCLUSIV Nici morfină, nici citostatice la Spitalul Judeţean din Craiova. "Eu plâng prin casă ca să mă liniştesc, dar alţii mai în vârstă ce să facă?"

Criza de morfină din România. Medic oncolog: "Sunt crucit, siderat de atitudinea la limita umanităţii a celor responsabili"

Achiziţie de urgenţă pentru medicamentele bolnavilor de cancer din Craiova

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite