EXCLUSIV Bolnavii de cancer din România au rămas fără morfină. În Craiova, ultimele tablete aduse de la Iaşi s-au terminat ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu spune stocul de morfină din Craiova s-a epuizat.
Profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu spune stocul de morfină din Craiova s-a epuizat.

Bolnavii de cancer de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova au rămas fără morfină, după ce ultimele rezerve aduse din Iaşi s-au terminat ieri. Preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie spune că această problemă este în toată ţara.

Doctorii spun că situaţia este alarmantă. "Nu mai este morfină şi vorbesc acum despre toată ţara, nu numai de Spitalul Judeţean de Urgenţă. Aici, ultimele tablete pe care le-am adus din Iaşi s-au terminat ieri. Firma producătoare nu le mai importă. Astăzi, nici la Spitalul Nr. 1 nu mai avem morfină", a declarat profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie şi şeful Clinicii de Oncologie Medicală de la cel mai mare spital din Oltenia.

Principalul producător de analgezice opioide şi morfină retard a anunţat retragerea de pe piaţa din România. Unul dintre motivele acestei decizii este  întârzierea cu care se decontează medicamentele.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite