Achiziţie de urgenţă pentru medicamentele bolnavilor de cancer din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.
Medicul Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

După ce situaţia bolnavilor de cancer care nu primesc medicamente vitale a fost făcută publică, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă au anunţat că va fi demarată procedura achiziţiei de urgenţă a medicaţiei.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova spun că vor fi achiziţionate în regim de urgenţă medicamentele cerute de medicii oncologi. "Spitalul va organiza o procedură de achiţionare în regim de urgenţă a produselor de oncologie solicitate de Clinica de Oncologie Medicală. Ultimele comprimate de morfină s-au ridicat pe 20 februarie din stocul farmaciei", a declarat medicul Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Reprezentanţii spitalului au precizat că nu vor fi achiziţionate tablete de morfină, pentru că acestea nu se mai găsesc în farmaciile din România, ci alte medicamente cu efecte de calmare.

EXCLUSIV Bolnavii de cancer din România au rămas fără morfină. În Craiova, ultimele tablete aduse de la Iaşi s-au terminat ieri

EXCLUSIV Nici morfină, nici citostatice la Spitalul Judeţean din Craiova. "Eu plâng prin casă ca să mă liniştesc, dar alţii mai în vârstă ce să facă?"

De trei luni, la cel mai mare spital din Oltenia s-a terminat rezerva din categoria a două citostatice de bază, în timp ce morfină nu se mai găseşte de la începutul săptămânii. Criză de morfină este în toate spitalele din ţară, după ce principalul producător şi-a anunţat retragerea de pe piaţa din România. Una dintre cauze este întârzierea cu care se decontează medicamentele.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite