Craiova: Alexandra Iancu, împuşcată de fiul unui poliţist, ar fi împlinit astăzi 20 de ani. Tânăra a fost comemorată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii Alexandrei şi-au comemorat astăzi copilul care anul trecut a fost împuşcat mortal de Ionuţ Dinu, fiu de poliţist. Apropiaţii s-au adunat la cimitir şi s-au rugat pentru sufletul tinerei.

Vecinii şi educatoarea care i-a pus creionul în mână şi care i-a dat Alexandrei sfaturi de viaţă au venit la cimitir, încă de la ora 9.00, unde au plâns, spunând că au pierdut o fiinţă dragă şi o prietenă devotată. „Avea un suflet extraordinar, era respectuoasă şi cu bun simţ. De fiecare dată intra în grădiniţă cu flori, să mi le dea. Acum îi aduc eu bujori”, a povestit Floarea Murgeanu (foto jos), fosta educatoare, care spune că plecarea în ceruri a Alexandrei i-a pricinuit o durere imensă.

image

Era ca fetiţa mea, aşa o păstram la inimă. Nu aveai cum să nu o preţuieşti, că era toată un zâmbet, ne molipsea pe toţi cu bunătatea şi pofta ei de viaţă. Când închid ochii, parcă o văd zburdând pe alee, râzând, radiind. Nu ştia ce e aia tristeţe. Pentru ea viaţa era un dar de care trebuia să profite din plin”, a adăugat educatoarea, care le-a cerut copiiilor să o aştepte la clasă preţ de câteva minute, pentru a se putea reculege lângă crucea „îngeraşului” său. La cimitir i-a găsit pe părinţii fetei, care ajunseseră cu noaptea-n cap, ca să aranjeze buchetele de garofiţe şi să aprindă candelele. Mama îndoliată a adus şi prăjituri, pe care le-a împărţit trecătorilor. „Ia şi matale, nea Ioniţă, că Alex iubea pe toată lumea”, sunt cuvintele adresate de Maria Iancu (foto dreapta jos) unui sătean care se afla în zonă, cu greu abţinându-se să nu izbucnească în lacrimi.

image

Tanti Maria spune că vrea să fie puternică, pentru ca Alexandra, din ceruri, să nu sufere, dacă o vede distrusă. „Eu mă rog să nu cedez şi-mi zic mereu că scumpa mea fetiţă e dusă în excursie în rai şi că se va întoarce să mă vadă. De-aia îmi ţin în piept durerea. Dar când mă pun la somn jelesc de nu mai ştiu de mine”, explică mama, în timp ce înghite în sec, pentru a-şi reţine lacrimile.

image

În tot acest timp, Mihai Iancu, tatăl, a vorbit despre planurile pe care Alexandra şi le făcea, de mică, şi care s-au năruit în câteva clipe. „Avea un căţel cu care se juca tot timpul. Ne zicea că vrea să se facă medic veterinar, când o să crească, să fie înconjurată de animale, că ele nu fac rău nimănui. N-a mai apucat să-şi îndeplinească visul”, a reuşit să spună, cu glas înăbuşit, tatăl Alexandrei, care nu s-a mişcat de lângă cavou toată dimineaţa.

Alexandra Iancu                                         Ionuţ Dinu 

               

image
image


Ionuţ Cristian Dinu (foto sus), care a împuşcat-o în cap pe Alexandra Iancu, la data de 25 iunie 2009, este judecat în stare de libertate de la începutul lunii februarie. Judecătorul arestat, Laurenţiu Anghel, a dispus schimbarea încadrării juridice din omor, faptă pedepsită cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, în omor din culpă, pedepsită cu până la cinci ani de puşcărie. Familia lui Ionuţ a cerut strămutarea dosarului la Curtea de Apel din Bucureşti, solicitare admisă de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Familia Iancu susţine că ei au solicitat dinainte strămutarea procesului, fiind revoltaţi de decizia instanţei.

GALERIE FOTO:

Alexandra (foto jos dreapta)

image
image

  Alexandra (foto dreapta)                     Alexandra (foto dreapta, în roşu)

 

image
image

Află de AICI mai multe date despre judecătorul care s-a ocupat de acest caz:

Criminal – fiu de poliţist, eliberat de un judecător controversat

Ucisă a doua oară de judecătorii craioveni

Vezi AICI un interviu, în exclusivitate, cu Ionuţ Dinu:

 „Nu mă simt cu musca pe căciulă. Aşa a fost să fie!"

EXCLUSIV: Singurul martor al morţii Alexandrei Iancu rupe tăcerea: "O simt noaptea noaptea respirând lângă mine"

Citeşte AICI care este situaţia familiei Alexandrei Iancu:

Părinţii tinerei, distruşi de decizie

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite