Senatorul Mircea Banias învinuit de trafic de influenţă/ Percheziţii DNA la secretarul MAI Laurenţiu Mironescu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au descins în această dimineață la locuința secretarului general al Ministerul Administrației și Internelor Laurențiu Mironescu. Senatorul PDL Constanţa  Mircea Banias a fost citat la DNA alături de vameşi şi poliţişti de frontieră, suspectaţi de evaziune fiscală şi contrabandă.


Anchetatorii mai controlează și locuința unui șef de vamă. Surse neoficiale au spus că este vorba de un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.

image

Laurenţiu Mironescu. Sursa: MAI

image

Mircea Banias

Update: Forţele speciale ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi ale Jandarmeriei se află la 25 de locaţii din Constanţa .  Mircea Banias nu a putut fi contactat pentru  pentru a oferi un punct de vedere. Potrivit declaraţiei de avere, Mircea Banias deţine trei terenuri în Constanţa, trei clădiri, precum şi ceasuri şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 10.000 de euro. El şi familia lui deţin cinci conturi în lei de aproximativ 300.000 de lei. CLICK AICI pentru a vedea întreaga declarație de avere a senatorului Mircea Banias

Afacere de familie marca Bogatu - motoarele le transporta finul

Percheziţiile au legătură cu o reţea de firme implicate în contrabandă şi evaziune fiscală prin care statul a fost prejudiciat cu milioane de euro. Surse oficiale au spus că acţiunea a fost demarată încă din octombrie anul trecut. Poliţiştii, ajutaţi de SRI şi de Direcţia de Informaţii şi protecţie Internă, au ţinut sub supraveghere activitatea din Portul Constanţa Sud Agigea. În timpul supravegherii s-a descoperit că peste 20 de TIR-uri au ieşit cu marfă din port, fără a fi vămuită. Marfa ajungea în engross-uri din Bucureşti şi din ţară.


Casa lui Laurenţiu Mironescu

image

Update: Percheziţii se fac la această oră şi la sediul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea şi la sediul Romtrans dar şi la  locuinţele mai multor vameşi din Constanţa. Poliţiştii verifică apartamentul Lucicăi Prescoveanu, un vameş din Constanţa, care locuieşte în apropierea vilei lui Banias. Niciunul dintre şefii Vămii Constanţa nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Update: Vila secretarului general în MAI Laurenţiu Mironescu este verificată de mascaţi. Jandarmii intră şi ies din locuinţa oficialului. Laurenţiu Mironescu nu a fost cercetat până acum în niciun dosar penal de contrabandă. În total, în Bucureşti şi Constanţa se efectuează 50 de percheziţii. Se pare că în acest caz este cercetat şi şeful Vămii Constanţa. CLICK AICI pentru a vedea declarația de avere a lui Laurențiu Mironescu

image

Peste 25 de percheziţii s-au făcut în Constanţa

Update: Senatorul Mircea Banias se află în acest moment la sediul DNA Bucureşti, pentru audieri. Percheziţia la vila sa din Constanţa s-a terminat însă mascaţii se află în continuare în Eforie Sud, la locuinţa lui Laurenţiu Mironescu. Până la această oră DNA nu a remis niciun punct oficial de vedere.

Senatorul Mircea Banias, acuzat de favorizarea infractorului. Vezi aici ce spune Banias!

Update: Laurenţiu Mironescu a fost numit secretar general al MAI la începutul acestui an. Numirea sa a fost făcută prin ordinul primului ministru, Emil Boc şi de la numire până la instalarea în funcţie s-a scurs o perioadă de o săptămână, din cauza unei formalităţi juridice. Contactat telefonic Mironescu a spus că nu poate vorbi. Conducerea PDL Constanţa a fost luată prin surprindere de evenimentul de azi dimineaţă. „Nu am ştiut absolut nimic, nu ştiu despre ce este vorba şi tot ce am putut afla a fost de la ştiri“, a declarat Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa. La acest moment Banias mai are doar o funcţie onorifică în PDL fiind preşedintele Colegiului 9 al partidului.

image

Percheziţii la blocul din Faleză Nord

Update: Locuinţa mai multor vameşi dar şi a adjunctului Grupului de Nave Constanţa, comisar şef Adrian Pătraşcu sunt percheziţionate. Surse neoficiale au spus că, până la această oră, 28 de persoane sunt citate la DNA Bucureşti pentru a fi audiate în acest dosar.

Update: Surse neoficiale au spus că printre cei cercetaţi în acest dosar se numără şi Lucan Marius, director executiv în cadrul Vămii Bucureşti dar şi şeful Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, Sunai Cadâr.

Mircea Banias a omis să treacă trei terenuri în declarația de avere

Update: La ieşirea din sediul DNA Constanţa Mircea Banias a declarat că procurorii i-au pus întrebări referitor la contrabanda derulată prin portul Constanţa şi că împotriva sa a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de influenţă. „Nu vreau să fac legătura  între anchetă şi contextul politic. Înţeleg că este vorba despre o anchetă care vizează activitatea vameşilor şi a poliţiştilor de frontieră. Nu am nicio legătură cu activităţile pe care le-au derulat vameşii în port şi nicio atribuţie. Am fost asociat împreună cu fratele meu într-o organizaţie care avea ca scop promovarea portului Constanţa, însă m-am retras în urmă cu doi ani“, a afirmat senatorul. Banias a spus că este asociat cu Laurenţiu Mironescu, încă din anul 2005, în firma SC Euro Shipping Serv SRL.
Traian Igaş: „Vom analiza situaţia lui Mironescu la terminarea anchetei“

Update: Printre cei citaţi la DNA pentru a fi audiaţi se numără şi Eugen Bogatu, fost director în cadrul CNAPMC şi cercetat într-un dosar de rambursare de TVA de 60 de milioane de euro şi Liviu Durbac, fost şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea şi care şi-a dat demisia din funcţie în urmă cu aproximativ două luni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite