Constanţa: UPDATE Senatorul Mircea Banias, acuzat de favorizarea infractorului. Vezi aici ce spune Banias!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Mircea Banias a fost pus sub acuzare
Senatorul Mircea Banias a fost pus sub acuzare

Mircea Banias este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi implicat în cazul unei evaziuni fiscale de peste 60 de milioane de euro de la o societate din Reşiţa.

UPDATE ora 18.00 Senatorul Banias a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Constanţa că nu are nicio legătură cu afaceristul libanez şi conducerea UCM Reşiţa. „Nu i-am văzut în viaţa mea, nu ştiu cine sunt aceşti oameni. Eu nu i-am cunoscut niciodată“, spune Mircea Banias. El spune că ştia încă de săptămâna trecută de acuzaţiile formulate de procurorii DNA. „Am discutat cu procurorii vinerea trecută şi am stabili o întâlnire. M-au întrebat dacă sunt de acord să dau o declaraţie şi am spus da, aşa că am venit şi am dat cu subsemnatul“, a completat senatorul.

În dosarul instrumentat de procurorii DNA sunt cercetate persoane din conducerea societăţii UCM Reşiţa, dar şi omul de afaceri libanez Said Baaklini.

Anchetatorii spun că Mircea Banias este cercetat pentru favorizarea infractorului, iar libanezul Baaklini este acuzat de evaziune fiscală şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Adrian Chebuţiu

Cele două persoane din conducerea UCM Reşiţa sunt preşedintele societăţii, Adrian Chebuţiu şi directorul executiv Adrian Preda.

Anchetatorii spun că Banias este suspectat că ar fi pus la cale un transport de motoare în valoare de 60 de milioane de lei. Motoarele ar fi fost cumpărate de afaceristul libanez de la societatea din Reşiţa, iar tranzacţia nu a fost înregistrată în registrele contabile.

Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite