Mironescu, acționar în societatea lui Banias și proprietar de teren primit sub formă de donație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt demis din funcția de secretar general din MAI, Laurențiu Mironescu, anchetat alături de senatorul Mircea Banias în dosarul corupției din vămi, deține mai multe terenuri, apartamente și case, după cum este prezentat în declarația sa de avere. El este asociat cu Banias în firma SC Euro Shipping Services, ce prestează servicii în Portul Constanța.

Laurențiu Mironescu este acționar în șase societăți comerciale ce au sedii atât în Constanța, cât și în București. Este acționar unic al firmei SC Marseq Consuiltants, din Eforie Sud. Din anul 2005, este asociat cu senatorul Mircea Banias la firma SC Euro Shipping Services, în care deține 33% dintre acțiuni. De asemenea, mai deține jumătate din pachetul de acțiuni al societății SC Safe Port Constanța. La celelalte trei firme, Mironescu are între 6 și 20% dintre acțiuni.

I-a fost donată o casă

Este proprietarul a cinci terenuri intravilane, dobândite în perioada 2001 – 2009. Trei dintre acestea au fost moștenite, unul cumpărat, iar altul a fost primit sub formă de donație, la Eforie Sud. Intravilanele se întind pe o suprafață totală de 10.884 de metri pătrați. Terenurile se află în Constanța, Ovidiu, Eforie Sud și în județul Prahova.

Fostul secretarul general de la Interne conduce o mașină de teren, Land Rover Defender, pe care a cumpărat-o în 2007. Are trei depozite bancare în valoare totală de 54.750 de euro și 6.700 de lei. Deține o casă de locuit în Eforie Sud și două case de vacanță la Constanța și comuna Adunați, județul Prahova. De asemenea, Laurențiu Mironescu are și un apartament în Capitală, achiziționat în 2009, cu o suprafață de 51,91 de metri pătrați.

În nume personal, Mironescu a împrumutat două firme cu suma de 40.000 de euro și are o datorie în valoare totală de 320.000 de euro către o persoană fizică, în urma unui împrumut pe care l-a făcut în anul 2009. În declarația de avere se mai arată că secretarul general are un venit anual de 78.753 de lei din urma funcției de director coordonare programe pe care o deține în cadrul societății Ceronav, din Constanța. VEZI AICI DECLARAȚIA DE AVERE A SENATORULUI MIRCEA BANIAS

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite