Martorul crimei de la Cernavodă va învăţa la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După vacanţa intersemestrială de o săptămână, George Vasilniuc (14 ani) va fi transferat de la Şcoala nr. 2 din Cernavodă la una din centrul Constanţei.

Un copil retras, liniştit, îngrijit şi cu un retard uşor vizibil, aşa-l descriu foştii colegi de clasă pe George Vasilniuc, elev în clasa a VII-a la Şcoala nr. 2 din Cernavodă.

Expertiza psihiatrică a criminalului de la Cernavodă, gata după o săptămână

Singurul martor care a văzut scena de groază de la Cernavodă, când Bogdan Mitu şi-a înecat soţia în Dunăre în ziua de 3 ianuarie, se află acum în atenţia specialiştilor de la Protecţia Copilului, fiind în îngrijirea celor de la Centrul de Plasament în Regim de Urgenţă din Constanţa.

Geamănul lui Giani Deli-Iorga: „Bogdan căuta prin cimitir lucruri care să îl facă invizibil"

Adolescentul a trăit o dramă dublă: şi-a văzut sora vitregă murind şi, o zi mai târziu, a aflat că părinţii adoptivi i-au fost ucişi. „George se simte mai bine. Neuropsihiatrul care se ocupă de el este mulţumit de evoluţia lui. Important este să vedem cum va reacţiona în public, să sperăm că traumele pe care le-a adunat în timpul scenei de groază de la Cernavodă nu vor fi resimţite  mai târziu. El poate răbufni în orice clipă, deşi acum este liniştit, dar să sperăm că nu va fi cazul“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului din Constanţa.
    
Evoluţie proastă la şcoală

Până în vacanţa de iarnă, George Vasilniuc a fost elev în clasa a VII-a, la Cernavodă. „El a rămas repetent şi a intrat la noi în clasă anul acesta. Este cuminte şi, dacă ştii cum să vorbeşti cu el, este de treabă. Stătea singur în penultima bancă, în faţa mea“, spune Gabriela Encica, colega lui George.

Giani Deli-Iorga: „Sunt autorul crimelor de la Cernavodă, dar nu cred că sunt un pericol public!"

În ultima vreme, adolescentul se mai supăra pe colegii lui pentru că râdeau de el că este repetent, şi obişnuia să trântească uşa. Se potolea repede şi lăsa impresia că nimic nu s-a întâmplat. „Apoi se aşeza cuminte în banca lui şi stătea liniştit“, povestesc colegii de clasă.
Alteori, băiatul se legăna, vorbea singur, se ridica din bancă şi începea să alerge sau să cânte.

Ce spun prfesoarele despre elev

Profesoarele lui George au numai cuvinte de laudă despre familia lui George, ucisă de Bogdan Mitu şi Giani Deli-Iorga. „Băiatul venea îngrijit, iar părinţii se interesau mereu de el. În ultima zi de şcoală, înainte de sărbători, a venit să se intereseze de situaţia lui şcolară chiar Gabriela, sora lui“, a spus directoarea Şcolii nr. 2 din Cernavodă, Ştefana Năstase.

Avocata lui Giani Deli-Iorga l-a recuzat pe preşedintele completului de judecată

Fosta lui dirigintă de limba română, Mirela Dumitrescu, a confirmat spusele colegilor: „Nu putea să înveţe, era retras şi se legăna uneori. El nu este în stare să redea o convorbire şi nu cred că a înţeles nimic din ce s-a întâmplat cu sora şi părinţii lui, aşa cum îi considera el“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite